Yunanistan referandumu: AB'de büyük panik

Yunanistan referandumunun ardından AB'nin alacaklı ülkelerinde büyük panik başladı. Hayır oylarının yüksekliği, AB liderleri için Atina ile yeni bir sürecin başlaması anlamına geliyor.

05 Temmuz 2015 Pazar 22:56
Yunanistan referandumu: AB'de büyük panik






Yunanistan referandumu: AB'de büyük panik

Yunan halkının borçların ödenmesi konusurdaki pakete 'Hayır' demesi Avrupa Birliği'nde yeni krizlerin ilk habercisi oldu.  Yunanistan'daki referandum sonrasında François Hollande ve Angela Merkel yarın bir araya gelecek.

BORÇLAR İÇİN YENİ TAKVİM GÜNDEMDE

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'daki referandumun sonucunu değerlendirmek üzere yarın Paris'te bir araya gelecek.

Fransa Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, iki liderin, yarın Elysee Sarayı'nda referandum sonucunu görüşeceği ardından çalışma yemeği yiyeceği duyuruldu.

Yunanistan, kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında sunduğu anlaşma önerisine "evet" ya da "hayır" demek için bugün sandığa gitti. Referandumun ilk sonuçlarına göre "hayır" oyları yüzde 60 oranında çoğunlukta.
Son Güncelleme: 05.07.2015 22:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.