Alkolden ehliyetini kaptıranlar için sahte ehliyet bile yapmışlar

06 Aralık 2012 Perşembe 11:34
Alkolden ehliyetini kaptıranlar için sahte ehliyet bile yapmışlar






İZMİR (CİHAN)- İzmir merkezli üç ilde düzenlenen operasyonda, aranan kişilere sahte kimlik, alkollü yakalanıp ehliyetlerine el koyulanlara sahte ehliyet ve pasaport gibi belgelerle sahte çekler yapıp sattığı belirlenen bir suç örgütü çökertildi. Elebaşı H.Ç.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Elebaşılığını H.Ç. ile karısı Z.Ç.'nin yaptığı şebekenin, 200 ile bin lira arasında değişen fiyatlarla sahte kimlik ve belge temin ettiği belirlendi.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Bürosu ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucunda İzmir merkezli bir şebekenin, piyasaya çok sayıda sahte kimlik, sahte belge ve sahte çekler sürdüğünü belirledi. Yaklaşık 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından İzmir, Ankara ve Denizli'de düzenlenen eşzamanlı operasyonda, elebaşları H.Ç. (51) ve eşi Z.Ç.'nin (50) de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan bir kısmının, evde sahte belge hazırladıkları sırada suçüstü yakalandığı öğrenildi. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, nüfus cüzdanı fotokopisi, basın kartı, sahte ehliyet, sahte asker ve öğretmen kimlikleri, kamu kurumları giriş kartları, çeşitli bankalar adına sahte çekler, faturalar, Nüfus müdürlüklerine ait soğuk damga, bir miktar sahte para ve sahte belge yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Sahte çeklerin bir kısmının, çocuk kitaplarının sayfaları arasına gizlenmiş olduğu görüldü. Çeşitli suçlardan aranan zanlılar için başkalarının kimlik belgelerinin kullanıldığı sahte kimlik yaptığı ileri sürülen örgütün, yurtdışından fuhuş amaçlı kaçak yollarla gelenler için sahte belge ve kimlik temin ettiği de belirlendi. Örgütün yurt genelinde bağlantıları olduğu, birçok ile sahte belgeler hazırlayıp gönderdikleri de anlaşıldı.

KADIN KİMLİK KARTININ ŞİFRESİ 'KAHVE', ERKEĞİNKİ 'MAVİ'

Örgütün, polisin takibine yakalanmamak için şifreli isimler kullandığı, çeklere yastık yüzü, erkek nüfus cüzdanına mavi, kadın nüfus cüzdanına kahve, paraya Atatürk posteri veya tişört, 20 TL'ye yeşil çerçeveli Atatürk posteri veya küçük ve yeşil badi, 10 TL'ye ufak badi, 50 TL'ye orta badi, 100 TL'ye büyük badi, pasaporta Türk defteri, telefon numarasına ayakkabı numarası, oturma iznine peruk, faturaya elektrik, E sınıfı sürücü belgesine eflatun, B sınıfı sürücü belgesine beyaz isimlerini verdikleri ve telefonda bu yöntemle konuştukları tespit edildi. Zanlılarla birlikte milyonlarca lira değerinde sahte çekler, hologramlar ve basmaya çalıştıkları sahte paraların hazırlık CD´leri ele geçirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan yedi zanlı adliyeye sevk edildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.