Alman hükümeti, Patriotların konuşlandırılmasını kararlaştırdı

06 Aralık 2012 Perşembe 14:32
Alman hükümeti, Patriotların konuşlandırılmasını kararlaştırdı






BERLİN (CİHAN)- Alman hükümeti, bugün olağanüstü bir oturumla Türkiye'nin Patriot talebinin karşılanmasını karara bağladı.

Alman hükümetinden yapılan açıklamada, bu çerçevede 400'e yakın Alman askerinin görev yapmasının planlandığı belirtildi. Federal Parlamento'ya gönderilecek olan tezkere söz konusu konuşlandırmanın süresini 31 Ocak 2014 tarihiyle sınırlıyor.

Hükümetten yapılan açıklamada, NATO'nun Türkiye'deki entegre hava savunmasını güçlendirmesi, Suriye'deki çatışmaların Türkiye'ye yayılmasını engellemek için tamamen savunma amaçlı ve caydırıcı bir tedbirdir. Patriotların konuşlandırılması kesinlikle Suriye´de uçuşa yasak bir bölgenin oluşturulması, gözetlenmesi veya Suriye topraklarına saldırı amacı taşımamaktadır. vurgusu yapıldı.

Alman Patriot Savunma Sistemleri'nin Hollanda ve ABD ile yakın işbirliği içersinde Türkiye'ye gönderilmesi, Almanya'nın müttefik olarak güvenilirliğini gösterdiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Patriot Sistemi ve askeri servis personeli Türkiye'ye yerleştirildikten sonra NATO Avrupa Başkomutanı'nın (SACEUR) komutası altında görev yapacaktır. Başkomutan mevcut yetkileri çerçevesinde ayrıca havadan hava sahası gözetimi ve koordinasyonu uygulamalarını devreye geçirebilir. Böylece NATO entegre hava savunma sistemiyle, Türk halkının ve Türk topraklarının en iyi şekilde güvenliğini sağlamış olacak.

Açıklamada ayrıca Federal Parlamento'nun bu konuyu önümüzdeki hafta ele alacağı belirtildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.