Amerika Türkiye'yi yalnız bıraktı: Biz karışmıyoruz

ABD, düşürülen Rus uçağıyla ilgili ilk açıklamayı yaptı. Açıklamada, "Bu Türkiye ve Rusya arasındaki bir olay." denildi.

24 Kasım 2015 Salı 19:10
Amerika Türkiye'yi yalnız bıraktı: Biz karışmıyoruz






Amerika Türkiye'yi yalnız bıraktı: Biz karışmıyoruz

Suriye Türkiye Sınırı'nda düşürülen Rus uçağı konusunda ABD yönetimi müttefiki Türkiye'yi tek başına bıraktı. ABD yaptığı ilk açıklamada NATO'nun ünlü 5. maddesi ile müttefik dayanışmasını bir kenara atıp 'Bu olay Türkiye ile Rusya arasında bir konu' denildi.

Rus savaş uçağının Türk F-16 jetleri tarafından düşürülmesiyle ilgili Pentagon'dan açıklama yapıldı. ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü, "Bu Türkiye ile Rusya arasında bir olay" dedi.
 
Türkiye'nin Rus uçağını "sınırda" düşürdüğünü belirten Pentagon sözcüsü, düşüş noktasıyla ilgili kesin bir bilgileri olmadığını söyledi.
 
ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Bu olay Türkiye ile Rusya hükümetleri arasında bir olay" açıklaması yapıldı.
 
"TÜRKİYE'NİN UYARISINA RUS PİLOT CEVAP VERMEDİ"
 
Türkiye'nin düşürmeden önce Rus pilotları uyardığını da vurgulayan Pentagon sözcüsü, "Rus pilot buna cevap vermemiştir" dedi. Pentagon sözcüsü, Rus pilotların durumuyla ilgili de bir bilgileri olmadığını dile getirdi.
 
ABD'Lİ PİLOTLAR DA DUYDU
 
Öte yandan Fox News'ün ulusal güvenlik muhabiri Jennifer Griffin de, "Amerikan askeri kaynakları, ABD'li pilotların, Türklerin Rus pilotları birden çok kez uyardığını acil radyo frekansı konuşmalarında duyduğunu söyledi" diye tweet attı.
 
Uluslararası haber ajansı Reuters'a açıklama yapan ABD'li yetkili de, "Rus savaş uçağının Türkler tarafından düşürülmesi olayına ABD güçleri dahil olmamıştır" demişti.
 
ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden bir Rus savaş uçağını düşürdüğü bilgisini kendilerine ilettiğini de söyledi.
Son Güncelleme: 24.11.2015 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.