Ankara Kadın Platformu, Adli Tıp Kurumu hakkında suç duyurusunda bulundu

07 Aralık 2012 Cuma 14:47
Ankara Kadın Platformu, Adli Tıp Kurumu hakkında suç duyurusunda bulundu






ANKARA (CİHAN)- Ankara Kadın Platformu, yetersiz rapor hazırladığı gerekçesiyle Adli Tıp Kurumu yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde toplanan grup üyeleri, 'Yargı-Adli Tıp işbirliğiyle tecavüzcüleri aklamayın´ yazılı pankart açtı. Grup adına konuşan İdil Soyseçkin, tacize, tecavüze, istismara maruz kalanlar için gerçek adaletin değil, erkek adaletin devreye girmesine yol açan mekanizmalardan birinin Adli Tıp Kurumu olduğunu savundu. Soyseçkin, Kadınların mücadelesiyle şekillenen `kadınlar lehine´ yasaların, uygulama esnasında birer enkaza dönüşmesinde Adli Tıp Kurumu´nun önemli bir payı var. Bir cinsel saldırı davası daha tecavüzcülerin beraati ile sonuçlandı. 4 yılı aşkın bir yargılama süreci sonucunda çıkan bu karar sürecini kısaca anlattığımızda bu enkazın altında nasıl kaldığımızı hep birlikte göreceğiz. dedi.

Söz konusu davada, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek toksikoloji raporunun 3 yıl 4 ayda, 'ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığına' ilişkin raporun ise 2 yılda geldiğini iddia eden Soyseçkin, saldırganların, Adli Tıp Kurumu'nun eksik soruşturmasına dayandırılarak beraat ettirildiğini savundu. Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri, suç duyurusunda bulunmak üzere adliye binasına girdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.