Antalya'da arama kurtarma tatbikatı yapıldı

29 Kasım 2012 Perşembe 21:02
Antalya'da arama kurtarma tatbikatı yapıldı






ANTALYA (CİHAN)- Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından organize edilen arama kurtarma tatbikatı Antalya'da yapıldı. AFAD Başkanlığı'nda gerçekleştirilen tatbikata, Afyon ve Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türk Kızılayı, AKUT, GEA ve TODOSK ekipleri de katıldı.

Kepez ilçesi eski İplik ve Dokuma Fabrikası'nın bulunduğu alanda yapılan tatbikatta, meydana gelebilecek 6,8 şiddetindeki deprem konu alındı. Antalya'da düzenlenen 2. Uluslararası İnsani Yardım Operasyonları Gücü (HOPEFOR) girişimi kapsamında yapılan tabikatta ekipler, muhtemel bir depremin ardından yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gösterdi.

Tatbikatta, bina içerisinde mahsur kalanların çatıdan delik açarak kurtarılması ve halatlarla aşağıya indirilmesi canlandırıldı. Daha sonra Jandarma Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı, Kepez Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinin enkazdan kurtarma çalışmalarıyla devam eden tatbikatta, üzerine bir binanın yıkıldığı araçta sıkışan şahsın itfaiye ekiplerince kurtarılması da canlandırıldı. Enkazdan ve araç içerisinden çıkarılan yaralılar, tatbikat gereği Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 112 Hava Ambulansıyla hastanelere kaldırıldı.

Senaryo gereği depremde yakınlarını kaybedenleri canlandıran tiyatro oyuncularının polis ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışılması da dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca, tatbikatta deprem nedeniyle Organize Sanayi Bölgesi'nde zarar gören ve Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer (KBRN) riski olan bir fabrikaya müdahale edilmesi de canlandırıldı. Tatbikat alanında Kızılay tarafından da çadırkent kuruldu.

AFAD Afet Müdahale Dairesi Başkanı Fatih Özer, güzel ve başarılı bir tatbikat gerçekleştirildiğini söyledi. Özer, tatbikata 2 helikopter ve çok sayıda ekibin katıldığını söyledi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.