Atina'da polis ile gençler arasında arbede

06 Aralık 2012 Perşembe 14:32
Atina'da polis ile gençler arasında arbede






ATİNA (CİHAN)- Yunanistan´da 4 yıl önce polis kurşunuyla hayatını kaybeden 15 yaşındaki Aleksandros Grigoropulos adlı öğrenci anısına düzenlenen Atina ve Selanik´teki gösterilerde polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

Başkent Atina´da öğlen saatlerinde Grigorpoulos anısına farklı meydanlarda düzenlenen iki gösteride molotof ve taş atan gençlerle polis arasında gerginlik yaşandı. Polis, çoğunluğu sol gruplardan oluşan gençlere göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Bir başka meydanda da polise taş atılması sonucu polis, ses bombası kullandı. Bazı gençlerden gözaltına alınanlar oldu.

Selanik´te düzenlenen gösteriler sırasında Makedonya ve Trakya Bakanlığı önünde bekleyen polislere molotof ve taş atılması üzerine yaşanan gerginlikte 5 kişi gözaltına alındı.

AKŞAM SAATLERİNDE GERGİNLİK ARTABİLİR

Öte yandan bu akşam saat 19:00´da kendini anarşist olarak tanımlayan grupların düzenleyecekleri gösterilerde ise daha geniş çaplı olayların yaşanması bekleniyor. Yunan polisi, 5 bin kişilik bir güvenlik görevlisi ile olayların yayılmaması için çaba gösteriyor. Yunan polisinin aşırı sağcı ve ırkçı Altın Şafak üyeleri ile dirsek temasının olduğuna dair iddialar üzerine sol grupların bu akşam yapılacak gösterilerde polise sert tepkide bulunabilecekleri belirtiliyor.

Aleksandros Grigoropoulos, 6 Aralık 2008´de akşam saat 21:00 sularında polis kurşunuyla Atina merkezindeki Eksarhiya semtinde polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti. Ardından başkent Atina'da, polise tepki amacıyla günlerce süren büyük gösteriler düzenlenmiş, çok sayıda işyeri ve otomobil ateşe verilmişti. Mağazalar da yağmalanmıştı. Öğrencinin ölümüne sebep olan polis, ömür boyu hapse mahkum olmuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.