Bakanlık 7 bin oku kantinini denetimden geçirdi

Geçtiğimiz yıllarda okul kantinlerinde yaşanan skandallardan ders alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu yıl işi sıkı tutmaya kararlı. Bakanlık bu yıl 21 günde Türkiye genelinde okullarda faaliyet gösteren kantinlerden 7 bin 336'sını sıkı denetimden geçirdi.

01 Ekim 2014 Çarşamba 10:37
Bakanlık 7 bin oku kantinini denetimden geçirdi






Okul kantinlerinde denetim ; Bakanlık 7 bin oku kantinini denetimden geçirdi

Geçtiğimiz yıllarda okul kantinlerinde yaşanan skandallardan ders alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu yıl işi sıkı tutmaya kararlı. Bakanlık bu yıl 21 günde Türkiye genelinde okullarda faaliyet gösteren kantinlerden 7 bin 336'sını sıkı denetimden geçirdi. Bakanlık açıklamasında çocukların doğrudan sağlığını ilgilendiren kantinlerde çalışanların tamamına hijyen eğitiminden geçirildiği bilgisi yer aldı. İŞte detaylar:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ders zilinin çalmasıyla birlikte kantin denetimlerine hız verdi. Okulların açılmasından 1 hafta önce denetimlere başlayan Bakanlık bugüne kadar 7 bin 336 denetim yaptı. Öğrencilerin güvenilir gıdaya ulaşması için aralıksız denetimlerini sürdüren Bakanlık aynı zamanda kantin çalışanlarını hijyen konusunda bilinçlendirmeye de devam ediyor.
Bakanlık 2011 yılından bugüne tüm eğitim-öğretim dönemlerinde okullar, yaz okulları, kamplarda bulunan kantin ve yemekhaneleri her sömestrde en az bir kez olmak üzere yılda iki kez denetliyor.  2014 yılı yaz döneminde 13 Haziran 2014 tarihinden 8 Eylül 2014 tarihine kadar kantinlere 455 denetim gerçekleştiren Bakanlık, yapılan denetimler sonucu  15 işletmeye Gıda Kanunun ilgili maddeleri gereğince idari yaptırım kararı uyguladı.

2014-2015 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla beraber denetimleri sıklaştıran Bakanlık, 9 Eylül 2014 tarihinden 30 Eylül 2014 tarihine kadar 7 bin 336 denetim gerçekleştirdi. Olumsuz sonuçlanan 249 denetimden 14 işletmeye ise idari yaptırım kararı uyguladı. Olumsuzluk tespit edilen işletmelere süre veren Bakanlık süre sonunda olumsuz durumun devam etmesi halinde söz konusu işletmelere idari yaptırım kararı uyguluyor.
Hijyen eğitimi almamış çalışan kalmayacak

2013 yılında yayımlanan Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği ile Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin taşıması gereken özel hijyen şartları belirlenmişti. Bu kapsamda MEB ve Sağlık Bakanlığıyla işbirliği yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,  25 bin 653’i okul kantini çalışanı ve 17 bin 647’si MEB Personeli olmak üzere toplam 43 bin 300 kişiye hijyen eğitimi verdi. Kantin çalışanlarının hijyen eğitimine aralıksız devam eden Bakanlık 2014 yılı sonu itibariyle de Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde eğitim almamış personel çalışmasına izin vermeyecek.

Son Güncelleme: 01.10.2014 10:39
Anahtar Kelimeler:
Okul Kantinlerinde Denetim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.