Ban Ki-mun, Türkiye'den önce Irak'ı ziyaret etti

07 Aralık 2012 Cuma 14:23
Ban Ki-mun, Türkiye'den önce Irak'ı ziyaret etti






BAĞDAT (CİHAN)- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Türkiye ziyareti öncesinde Irak'a uğradı.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki ile ortak basın toplantısı düzenleyen Ban, ülkedeki siyasi bölünmüşlükle ilgili endişelerini dile getirdi. Ban, Irak halkı, daha iyi bir gelecek getirmesini umduğu liderlerinin, durumu çıkmaza sokan davranışlarından zarar görüyor. eleştirisini getirdi.

Kerkük gibi tartışmalı bölgelere de değinen Ban Ki-mun, Birleşik federal Irak'ta barış içinde bir arada yaşamaktan başka alternatif yoktur. diye konuştu.

Ban, bir soru üzerine Suriye lideri Beşşar Esed'i kimyasal silahları kullanmaması konusunda uyardığını da belirterek, Bunu yapanların adalet önüne çıkarılması gerektiğini vurguladım. dedi.

Suriyeli sığınmacılara gösterdikleri misafirperverlik ve cömertlikten ötürü Irak hükümetine teşekkür eden Ban, sınırların sürekli açık tutulmasını istedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.