Belediye yaptı, Anıtlar Kurulu yıktırdı

06 Kasım 2012 Salı 18:35
Belediye yaptı, Anıtlar Kurulu yıktırdı






EDİRNE (CİHAN)- Edirne Belediyesi tarafından Avrupa Konseyi tarafından 2004 yılında Avrupa Müze Ödülü alan II.Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi önüne yaptırılan kaldırım, Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan izin alınmadan yapıldığı gerekçesiyle yıkıldı.

Kentte Selimiye'den sonra en fazla turist çeken külliye önündeki kaldırım ve yol asfaltlama çalışması için ihaleye çıkıldı. Yapılan ihale sonucunda çalışmalara başlandı. Yaklaşık 200 bin TL harcanan çalışma, Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından uygun görülmedi. Kurul, belediyenin yaptığı çalışmanın tarihi eserin dokusuna zarar verdiği gerekçesiyle kaldırılmasına karar verdi.

Kararın yazılı olarak ulaşılmasından sonra bir açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yaklaşık 200 bin TL para harcadığı kaldırımları sökeceğini söyledi. Belediye başkanlığı yaptığı 19 yıl içerisinde en büyük yanlışı yaptığını ifade eden Sedefçi, yaptığı yanlışın ise gurur duydukları ödüllü Sağlık Müzesi önündeki yolu asfaltlamak ve kaldırımlarını yapmak olduğunu kaydetti. Külliyenin önündeki ihata duvarının temeline su girdiğini, yaptığı kaldırım ve su kanalıyla bunu önlediğini belirten Sedefçi, çalışmayı bazı insanların beğenmediğini dile getirdi.

Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin talimatıyla trafiğe kapattıkları caddedeki kaldırımı yıktı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.