Çamlıyaylalılar, teleskopla Ay ve Jüpiter'i izledi

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:21
Çamlıyaylalılar, teleskopla Ay ve Jüpiter'i izledi






MERSİN (CİHAN)-
Mersin´in Çamlıyayla Belediyesi´ne Tarsus Güç Birliği Vakfı tarafından teleskop hediye edildi.

`81 ile 81 teleskop´ projesi kapsamında Çamlıyayla Belediyesi´ne hediye edilen tesleskop, Darıpınarı Yatılı Bölge Ortaokulu´nda gerçekleştirilen törenle teslim edildi.

Törene Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Garnizon Komutanı Gürcan Özdilek, Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Ankara Üniversitesi Astronomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Proje koordinatörü Nurcan Örtügen Gök´ün sunumunun ardından, `gökyüzü ve gezegenler´ temalı üç öğrenciye Hubble Uzay Teleskopu´nun maketi hediye edildi.

Projeye destek veren Ankara Üniversitesi Astronomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman, katılımcılara gezegenler ve uzay hakkında kısa bilgi verdi.Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, teleskopu veren Tarsus Güçbirliği Vakfı yetkililerine teşekkür etti.

Sunumların ardından katılımcılar teleskopla Jüpiter ve Ay'ı izledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.