CHP, Başbakan'a, odasında bulunduğu iddia edilen dinleme cihazını sordu

03 Aralık 2012 Pazartesi 16:06
CHP, Başbakan'a, odasında bulunduğu iddia edilen dinleme cihazını sordu






ANKARA (CİHAN)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, makam odasında yapılan tadilat sonrasında bulunduğu iddia edilen iki adet dinleme cihazını sordu.

Başbakan'ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunulan soru önergesinde, Başbakanlık makam odasının, ekim ayı içerisinde detaylı bir tadilat sürecinden geçirildiği ifade edildi. Bu tadilat kapsamında, kültürel varlık olduğu için sökülmesi sakıncalı olan yer döşemelerinin söküldüğü, ahşap lambri duvar kaplamaları, kapı ve dolaplara ek olarak elektrik ve su tesisatlarının değiştirildiğinin anlatıldığı önergede, Tadilat kapsamında yapıldığı öne sürülen bu çalışmaların güvenlik güçlerince yapılmış olması tarafımızca kuşku ile karşılanmaktadır. Dikkatlerden kaçmayan bir diğer nokta, tadilat sürecinin başbakanlık makamında beş yıla yakın bir süre güvenlikten sorumlu olan ekibin görevden alınması sonrasına denk gelmesidir. Görevden ayrılan ekipten bir görevliye, makamda bulunan odasında 'çocuğunun yanında' silah çeken yeni güvenlik ekibine mensup görevlilerle ilgili haberler de basında yer almıştı. Olaylı bir şekilde değişen kadro ve takibinde gerçekleşen tadilat çalışmaları, makamı korumakla görevlendirilmiş onlarca emniyet memurunu zan altında bırakmakla kalmayıp, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı´nın makamının dinlediğine dair güçlü şüpheleri beraberinde getirmektedir. denildi.

Gürsel Tekin, Başbakan'dan şu soruları cevaplamasını istedi: Tadilat çalışmaları, yeni atanan Başbakanlık Koruma Dairesi başkanı ve koruma müdürü talebiyle mi gerçekleştirilmiştir? Tadilatı gerektiren tehdit unsurları nelerdir, kimlerden şüphelenilmektedir? Eylül ayında görevi teslim eden ekip şüpheliler arasında mıdır? Görevden ayrılmış, odasını boşaltmakta olan bir görevliye hem de çocuğunun yanında silah çeken görevliler, hangi şüpheyle böyle bir harekette bulunmuştur? Tadilat sonrasında bulunduğu iddia edilen iki adet dinleme cihazı hangi güçlere aittir? Eski Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal ve genel seçim sürecini etkileyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi yöneticilerini istifaya zorlayan yasa dışı dinleme ve görüntüleme ekibi şüpheliler arasında mıdır? Bu bağlamda makamınıza kadar ulaşan yasa dışı yapılanmayla ilgili bir soruşturma başlattınız mı?

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.