CHP´li Toprak: Bakan Yıldız´a yönelik davranışı kabul etmiyor ve kınıyoruz

04 Aralık 2012 Salı 15:10
CHP´li Toprak: Bakan Yıldız´a yönelik davranışı kabul etmiyor ve kınıyoruz






ANKARA (CİHAN)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız´ın uçağına Irak yönetimi tarafından iniş izni verilmemesi konusunda üzüntülerini ifade etti. Toprak, Bu dış politika siyaseti ülkemizin itibarını ortadan kaldırmaktadır. dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Bakan Yıldız´ın uçağına Irak'ın iniş izni vermemesiyle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama şöyle: Öncelikle Irak yönetiminden kaynaklandığı iddia edilen bu ciddi olumsuzluğu kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bir bakanına yönelik bu davranışı kabul etmiyor ve kınıyoruz. Ancak bu durum, bize AKP´nin izlediği dış politikanın yarattığı vahim sonuçları göstermesi bakımından son derece dikkatli ve titiz bir biçimde analiz edilmelidir. Türkiye, giderek sınırları içine hapsolan bir ülke konumuna gelmektedir. Bugün birçok komşumuzun hava sahasını kullanamıyorsak ve uçaklarımıza iniş izni verilmiyorsa, hükümetin şapkayı önüne koyup düşünmesi gerekmektedir. Bu dış politika siyaseti, ülkemizin itibarını ortadan kaldırmaktadır.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.