Cizre'de Kürtçe bilmiyor diye arabasını yaktılar

Tıpkı Nazi Almanyası'nda olduğu gibi Kürtçe bilmeyen Şırnak Devlet Hastanesi çalışanın arabasını ateşe vererdiler.

22 Ekim 2014 Çarşamba 08:02
Cizre'de Kürtçe bilmiyor diye arabasını yaktılar






Cizre'de Kürtçe bilmiyor diye arabasını yaktılar

Terör örgütü geleneğinden kapatılan HADEP'in çizgisinden ırkçı faşist çizgiye oturan PKK'lılar ırkçı saldırılara başladı. Tıpkı Nazi Almanyası'nda olduğu gibi Kürtçe bilmeyen Şırnak Devlet Hastanesi çalışanın arabasını ateşe vererdiler. DEP'lilerin 'Demokratik haklarını kullanıyorlar' diyerek savunduğu PKK'lı ırkçı faşistlerin saldırısından kaçarak kurtulan hastane çalışanına ait İzmir plakalı araç kullanamaz hale geldi.

CİZRE'DE YOL KONTROLÜ
Cizre'de barikat kurdukları yolu trafiğe kapatan bir grup, durdurduğu bir otomobili ateşe verdi.

Cizre'nin Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarından çıkarak toplandıkları Cizre Belediyesi önünde barikat kuran bir grup yüzü maskeli gösterici, karayolunu ulaşıma kapattı.

Yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yapan göstericiler, 35 EL 681 plakalı otomobili durdurdu.

MÜMKÜNSE TÜRKÇE SÖYLEYİN DEDİ AMA

Sürücü Doğan Altınok'un Kürtçe bilmediğini belirtmesi üzerine göstericiler, molotofkokteyli attıkları otomobili ateşe verdi. Altınok alev alan araçtan inip uzaklaşırken, polis ekiplerinin gelmesi üzerine şahıslar sokaklara kaçtı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen araç kullanılmaz hale geldi.
Şırnak Devlet Hastanesi'nde görev yaptığını belirten Doğan Altınok, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzleri maskeli bir grubun Kürtçe bir şeyler söylediğini belirterek, şöyle konuştu: ''Ben de 'Kürtçe bilmiyorum, mümkünse Türkçe söyleyin' deyince göstericiler, 'Sen nasıl Kürtçe bilmiyorsun' deyip aracın camlarını kırmaya başladılar. Engel olmaya çalıştığım sırada da bir kişi otomobilin içine molotofkokteyli atınca ben de canımı kurtarmak için araçtan inip kaçtım. Ardından birkaç molotof kokteylini daha arabaya atan göstericiler, polis gelmeden olay yerinden uzaklaştı.''
Son Güncelleme: 22.10.2014 08:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.