Davutoğlu: Ümit ederiz ki Patriotlar sadece tedbir düzeyinde kalır

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:16
Davutoğlu: Ümit ederiz ki Patriotlar sadece tedbir düzeyinde kalır






BRÜKSEL (CİHAN)- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Patriot konusundaki taleplerinin en kısa sürede karşılanması için gerekli adımların atılacağını kaydetti.

Türk medya mensuplarına NATO dışişleri bakanları toplantısını değerlendiren Davutoğlu, toplantının başlıca gündem maddesinin Suriye olduğunu belirtti. Bakan Davutoğlu, Türkiye'nin talep ettiği konularda ilkesel kararlar alınmış oldu. Bu sebeple başta ABD, Almanya ve Hollanda olmak üzere tüm ülkelere teşekkür etmek isterim. dedi.

Davutoğlu, toplantıya katılan tüm ülkelerin Türkiye ile dayanışmayı öne çıkaran çok güçlü ifadeler kullandığını vurguladı.

Davutoğlu, NATO'nun dünyanın en etkin savunma ittifak örgütü olduğunu ve NATO sınırlarında olağanüstü bir güvenlik sorunu söz konusu olduğunda ortak bir karar almasının son derece doğal olduğunu dile getirdi.

Suriye sınırında yaşanan sıcak gelişmeler sebebiyle NATO'yu iki kez bilgilendirdiklerini ifade eden Davutoğlu son olarak alandaki gelişmelerin öngörülemez olması sebebiyle Patriot talep etme kararı aldıklarını, dün de NATO'nun bu talebi sonuca bağladığını ifade etti.

Davutoğlu, Ümit ederiz ki Suriye'deki gelişmeler hiçbir zaman Türkiye ve NATO'nun güvenliğini tehdit eder hale ulaşmaz. Ümit ederiz ki Patriotlar sadece bir tedbir düzeyinde kalır. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.