Doç. Dr. Arslan: Mesleki yönlendirmede sorun var

05 Aralık 2012 Çarşamba 18:23
Doç. Dr. Arslan: Mesleki yönlendirmede sorun var






MALATYA (CİHAN)- Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Cengiz Arslan, mesleki yönlendirme konusunda Türkiye'de önemli sorunlar bulunduğunu belirtti.

İnönü Üniversitesi'nde 'Beden Eğitimi ve Sporda Vizyoner Yaklaşımlar' konulu panel düzenlendi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) konferans salonundaki panele, BESYO Müdürü Doç. Dr. Cengiz Arslan, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gıyasettin Demirhan ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nevzat Mirzeoğlu konuşmacı olarak katıldı.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Cengiz Arslan, mesleki yönlendirme konusunda Türkiye'de önemli sorunlar bulunduğunu belirtti. Öğrencilere mesleki seçim ve gelişim konusunda mantıklı tercih yapacağı bir dönemde vizyoner bir süreç izlemelerini öneren Arslan, antrenörlük mesleğinde performans, kariyer ve kariyer planlaması, gelişimi ve yönetimi süreci konularında bilgi verdi.

Prof. Dr. Gıyasettin Demirhan ise teorik olarak öğrenilenlerin uygulamaya aktarılmasının önemine işaret ederek, beden eğitimi öğretmenlerinin araştırmacı bir kişiliğe sahip olması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Demirhan, Teorik olarak kitapları okur, okula gitmeden bile öğretmen olabilirsiniz. Bu çok önemli bir şey değildir. Önemli olan teorik olarak öğrendiklerinizi uygulamaya nasıl aktaracağınızdır. Yarın öğretmen olduğunuz zaman ders yaptığınız sınıfta farklı düzeyde, kültürde ve farklı davranış biçimine sahip olan öğrenciler olacaktır. Sınıfta davranış ve sınıf yönetimi gibi farklı sorunlarla karşı karşıya kalacaksınız. O yüzden öğretmen olarak her bir öğrencinin bu özelliklerini öğrenerek plan yapmak zorundasınız. Bir beden eğitimi öğretmeni olarak bu ve benzeri sorunlarla başa çıkmak hatta fazlasını yapabilmek için araştırmacı bir kişiliğe de sahip olmalısınız. dedi.

Doç. Dr. Nevzat Mirzeoğlu da sporun önemli bir sosyal kurum olduğunu vurgulayarak, ''Milyonlarca insanı kendisine bağlayan spor, sosyal yönü geniş olan bir alandır. Sporun bu sosyal gücü spor yöneticilerine de çok önemli roller yüklüyor. Belki de hiçbir alanda olmadığı kadar sosyal sorumluluk spor yöneticisinin temel sorumlulukları arasında yer almaktadır. Dolayısıyla bu da ciddi farklılıklar ortaya koymaktadır.'' ifadelerini kullandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.