Eğirdirliler İşkur işlemleri için Isparta´ya gitmeyecek

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:32
Eğirdirliler İşkur işlemleri için Isparta´ya gitmeyecek






ISPARTA (CİHAN)- Isparta'da Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ve Eğirdir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile bazı hizmetler, Eğirdir Belediyesi tarafından verilecek.

Isparta İŞKUR Müdürü Hüseyin Ergin ve Şef Fahriye Durmuş, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral´i ziyaret ederek, ilçede yeni İŞKUR hizmetlerinin yerinde verilebilmesi için protokol imzaladı.

İŞKUR Müdürü Ergin, Isparta´nın bazı belediyeleriyle protokol imzaladıklarını hatırlattı. Ergin, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ile de protokolün imzalanarak hayata geçirilmesinden son derece mutlu olduklarını söyledi.

Uygulamanın Eğirdir için önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ise Halkımız bundan böyle Isparta´ya kadar gitmek zorunda kalmayacak. İŞKUR İl Müdürlüğü ile ilgili konularda vazifelendirdiğimiz Belediye personelimiz, İŞKUR´un verdiği bazı hizmetleri belediyemizde verebilecek. Yaptığımız anlaşma ile halkımıza kolaylık sağlanmış oldu. dedi.

Yapılan protokole göre Eğirdir Belediyesi; e-İşkur üzerinden iş arayanların kaydını almak ve güncellemek, iş arayanın niteliklerine uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusunu almak ve başvurularını takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kayıt etmek ve talep dilekçesi ile ödeme planını sorgulamak, işgücü uyum programlarına başvuru yapmak ve takip etmek, özel sektör işvereninin işgücü talebini almak ve sonuçlandırmak gibi konularda hizmet verebilecek.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.