Ekonomik kriz Fransa´da gençleri vurdu

04 Aralık 2012 Salı 14:56
Ekonomik kriz Fransa´da gençleri vurdu






PARİS (CİHAN)- Fransa'da gençlerin hayat şartlarının giderek daha kötüye gittiği ortaya çıktı.

Gençlik ve Popüler Eğitim Milli Enstitüsü (İNJE) tarafından yapılan araştırmaya göre, ülkedeki ekonomik krizden en çok gençler etkilendi. 18-24 yaş aralığında bulunanların yüzde 23´ünün fakirlik sınırının altında yaşadığı belirtildi. 2004´de ise bu oranın yüzde 17 olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca raporda aynı yaş aralığındaki gençlerin yüzde 18´inin de ne iş ne de eğitime devam ettiği vurgulandı. Her sene 140 bin gencin eğitim hayatılarını hiçbir diplomaya sahip olmadan sonlandırdığı kaydedildi. Fransa´da gelecek kaygısı yaşayan gençlerin sayısının da 1 milyonun üzerine çıktığı vurgulanırken genç nüfusun yaşlılara oranla daha zor şartlarda yaşadıkları açıklandı.

Rapora göre; üniversite diplomasına sahip gençlerin yüzde 9´u işsiz. Lise mezunları arasında işsiz oranı yüzde 14,8 olduğu belirtilirken, ortaokul diplomasına sahip olanlarda bu oran yüzde 32,5 olarak gerçekleşti.

İNJE'nin araştırmasını değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Valerie Fourneyron da araştırmanın dikkatle irdelenmesi gerektiğini belirterek hükümet olarak acilen harekete geçmeleri gerektiğini söyledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.