Ertuğrul Sağlam: Bir Alex arıyorum

19 Temmuz 2011 Salı 09:50
Ertuğrul Sağlam: Bir Alex arıyorum






Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, transferde acil ihtiyaçları giderdiklerini söyledi. Miller'in durumunun netleşmesi halinde kamptan sonra bir kez daha değerlendireceklerini belirten Sağlam, Alex gibi bir oyuncuyu kadrosunda görmek istediğini kaydetti. Başarılı teknik direktör, yeni sezon hazırlık kampını Avusturya'da sürdürüyor. Olay Spor'a konuşan genç çalıştırıcı, kombine bilet almayan taraftarlara sitem etti. Şuanda kadar 400 adet kombine satılmasının üzücü olduğunu dile getiren Sağlam, şöyle konuştu:

BURSASPORLULUK BU DEĞİL
Taraftarımızın takımla alakalı bir endişeleri olmasın. Geçen sezondan daha iyi bir Bursaspor olacak. Taraftarın desteği bizim için çok önemli. Şimdiye kadar iyi günde kötü günde yanımızda oldular. Tribün gelirleri bir takım için çok önemli. Daha güçlü olmamızı istiyorlarsa herkes Bursaspor'a katkı sağlamak zorunda. Ancak satılan kombine bilet sayısı ortada. Bu Bursasporluluk değildir. Ben hatırlıyorum; Beşiktaş maçından sonra şehirde 25 bin komine satılacak hava vardı. Şimdi ne değişti? 2,5 sezonun çok altında kaldı bu rakam. Neden böyle bir ilgisizlik var anlamakta güçlük çekiyorum. 4 maç sahamız kapalı olabilir. Ama biz bu maçları oynayacağız. Transferde acil ihtiyaçları giderdiklerini dile getiren başarılı teknik adam, kamptan sonra bir kez daha değerlendireceklerini vurguladı. Alınan gurbetçi ve genç oyuncuların çok yetenekli olduğunu belirten Sağlam, 4 kaliteli oyuncu ve gençlerle transferi bitireceklerini söylediğini hatırlattı. N'Diaye'yi Fenerbahçe'nin istediğini ancak alamadığını belirten Sağlam, bu oyuncunun çok fayda sağlayacağını ifade etti. Carson ve İbrahim Kaş'ın da kalede ve sağ bölgede ihtiyaçlarının gidereceğine dikkat çeken genç teknik adam, Ozan İpek, Volkan ve Turgay'ın da takımla sözleşme imzalayacaklarını belirtti.

MİLLER BİZİ ZOR DURUMDA BIRAKTI
Ertuğrul Sağlam, Kenny Miller'ın takımdan ayrılma isteğiyle kendilerini zor durumda bıraktığını dile getirdi. Sağlam, Ciddi sorunlar yaşıyor. Eşi Bursa'da ve Türkiye'de yaşamak istemiyor. Bu olaya hem profesyonel hem de insani yönden bakıyoruz. Kendisine inanmak zorundayız. Oynamak istemeyen oyuncuyu zorla burada tutamayız. Ancak Miller bizi de çok zor durumda bıraktı. Bir hafta sonra Bursaspor açısından önemli bir maç oynayacağız. Mayıs ayında böyle bir şey olduğunu söyleseydi ona göre bizde işimize bakardık. Haziran da transfer yapmakla Temmuz da transfer yapmak kolay değil. Kendi hedeflerimiz doğrultusunda kaliteli bir oyuncu almak zorundayız. Haziran'da ortalıkta çok kaliteli bonservissiz oyuncu vardı. O yüzden kendisine kırgınım diye konuştu.

GOMEL KAPALI KUTU
UEFA Avrupa Ligi ön eleme turundaki rakipleri FC Gomel'i kendileri için kapalı kutu olduğunu işaret eden Sağlam, şu değerlendirmede bulundu: Avrupa tecrübesi olmayan bir takım. Geçtiğimiz sezonun kupa şampiyonu. Ligde de 4.sıradalar. 2 yabancı oyuncularıyla var. Takımı tanımaya çalışacağız. Bu turda 5 grup içinde çekilecek en güzel kurayı çektik. İlk maçta bize turu getirecek bir skor almak istiyoruz.

MİLLİ TAKIM ÖZEL BİR YER
Sağlam, milli takımı isteyip istemediği bir soruya ise Hayallerim arasında milli takımı çalıştırmak var. Milli takım özel bir yer. Her antrenörün hayalidir bu. Kısa vadede bir beklenti değil bu. Öyle bir şey olsaydı mukavelemi uzatmazdım. Tek beklentim var şu anda. Bursaspor'da yakaladığım başarıları daha istikrarlı bir hale getirdik. Tüm enerjim ve konsantrasyonum bu yönde. şeklinde cevap verdi. Başarılı teknik direktör, çalışmak istediği oyuncular konusunda ise şunları ifade etti: Çalışmak istediğim oyunculardan biri Alex. Senede 25 gol atan oyuncuyu her antrenör ister. Arda'yı mesela kim istemez? Simao ve Quaresma var mesela. Ama bunları alırken kendi oyun anlayışına uyduramazsanız hiçbir işe yaramaz. İstanbul takımları çok büyük transferler yapıyorlar. Ama bazı şeyler eksik kalıyor. Ondan sonra gidip küçük bütçeli Bursaspor şampiyon oluyor. Yıldız oyuncu transfer etmek başarıyı getirmiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.