Erzurumlu inşaat firmaları, ERGİAD´ın programında buluştu

04 Aralık 2012 Salı 15:43
Erzurumlu inşaat firmaları, ERGİAD´ın programında buluştu






ERZURUM (CİHAN)- Erzurum Girişimci İşadamları Derneği(ERGİAD) İnşaat Komitesi tarafından düzenlenen `KDV Tevkifatı Uygulaması´ programında Erzurum´un inşaat taahhüt firmaları bir araya geldi.

Bozok Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Yeminli Mali Müşavir Selahattin Şenliler, 'Yıllara Yaygın İnşaat Taahhüt İşleri İle Yap-Sat Şeklindeki İnşaat Taahhüt İşlerinde KDV, Tevkifatı ve KDV İadesi´ başlıklı bir sunum yaptı. Şenliler, Bazı durumlarda vergi tahsilâtını kolaylaştırmak, hızlandırmak veya bazı vergi alacağını güvence altına almak almacıyla, vergi mükellefi ile ilişkili olan bazı kişileri de mükellef ile birlikte verginin beyan ve ödemesinde sorumlu tutmayı zorunlu kılıyor. dedi. Bu amaçla vergi alacağını emniyet altına alınabilmesi için Katma Değer Vergisi Kanunu'nda da vergi sorumluluğu uygulamasına yer verildiğini dile getiren Şenliler, vergi sorumlusunun, Vergi Usul Kanunu'na göre verginin ödenmesi bakımından, alacaklı vergi dairesine karşı muhatap olduğunu sözlerine ekledi.

Vergi güvenliğine yönelik ilk uygulamanın 1996 yılında tekstil ve hazır giyim satışındaki fason imalat ile hurda, metal hizmetlerine getirildiğini belirten Yeminli Mali Müşavir Selahattin Şenliler, 117 seri nolu KDV genel tebliği ile tevkifat kapsamına yeni işlemler dahil edilirken, önce yayımlanan KDV tebliğleri yürürlükten kaldırılmıştır. ifadelerini kullandı.

ERGİAD İnşaat Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim İşcan ise vergi sisteminde gelir ve kurumlar vergisi kanunlarında olduğu gibi Katma Değer Vergisi Kanunu'nda da sorumluluk uygulamasının getirildiğini söyledi. Ödeme gücüne sahip gerçek ve tüzel kişilerin vergi mükellefi olarak vergiyi beyan ve ödemek zorunda olduğunu kaydeden İşcan, ERGİAD İnşaat komitesi olarak güncel konularla gündemi taze tutmaya çalıştıklarını bu amaçla inşaat sektörünün sorunlarına yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.