`Güzel Evim´ projesi ile ihtiyaç sahipleri ev sahibi oldu

06 Aralık 2012 Perşembe 12:08
`Güzel Evim´ projesi ile ihtiyaç sahipleri ev sahibi oldu






ERZİNCAN (CİHAN)- Erzincan´da ihtiyaçlı durumda bulunan 32 vatandaşın, oturulamayacak durumdaki evleri, `Güzel Evim´ projesi kapsamında yapıldı. Evlerin bazıları onarıldı, bazıları da yeniden inşa edildi. 25 yardıma muhtaç ailenin evinin yapılacağı proje genişletilerek, 32 ihtiyaçlı ailenin evi yeniden yapıldı. Harabe şeklindeki evler, tadilattan geçirildi ve modern bir daireye dönüştürüldü.

Erzincan Valiliği'nin koordinasyonunda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen `Güzel Evim´ projesi, evleri kullanılmayacak durumda bulunan yardıma muhtaç insanları, daha yaşanır ve daha modern evlerde yaşama imkanı sağladı. 212 bin 950 TL bütçeli proje, 15 ay içerisinde tamamlandı. 2011 Temmuz ayında başlayan proje kapsamında, ilk etapta 25 evin bakım ve onarımının yapılması planlanırken, proje genişletilerek 32 eve çıkarıldı.

`Güzel Evim´ projesi kapsamında, şehir merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Karadigin köyünde ikamet eden, gündelik işlere giderek geçimini sağlayan Kasım ve Şehriban Bilen´in, kerpiç evi yeniden yapıldı. 3 çocuk sahibi Bilen ailesi, evlerinin oturulamayacak durumda olduğunu ve devletin kendilerine sahip çıkarak, adeta evlerini yeniden inşa ettiğini belirtti. 80 metre karelik evin her köşesi yenilenirken, emeği geçenlere teşekkür eden Kasım Bilen(56), Evim oturulamayacak durumdaydı. Evimi yeniden yaptılar. Allah devletimizin eksikliğini vermesin. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. dedi. Evlerinin her köşesinden yağmur sularının damladığını ve yıkılmak üzere olduğunu belirten Şehriban Bilen(42), Şimdi çok güzel bir evimiz oldu. Biz bunları yapamazdık. Allah devletimizden razı olsun. şeklinde konuştu.

Mollaköy beldesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde kerpiçten bir evde ikamet eden Cafer ve Beser Atıcı çifti, yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşadı. 2 çocukları ile birlikte çok kötü bir evde oturduklarını ve yapılan çalışmalar ile evlerinin yeniden yapıldığını ifade eden Beser Atıcı, Allah herkesten razı olsun. Çok kötü bir evim vardı ve yıkılmak üzeriydi. Şimdi çok güzel bir eve kavuştum diye konuştu. 2 defa felç geçiren ve kalp hastası Cafer Atıcı(58), Benim çalışacak gücüm ve durumun yoktur. Hastayım ve evinde çok kötü vaziyetteydi. Geldiler ve evimizi yaptılar. Allah razı olsun. ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında yapılan evleri yerinde inceleyen ve ev sahipleri ile sohbet eden Vali Selman Yenigün, devletin elinin ihtiyaçlı ve yardıma muhtaç insanlara uzatıldığını vurgulayarak, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Yenigün, Güzel Evim Projesi adı altında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın başkanlığında yürütülen, vakfın hazırlamış olduğu proje. Yine Valiliğimiz koordinesinde yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) programı çerçevesinde bir proje yürütmüştür. Bu kapsamda, evi kötü, onarılmaya muhtaç olan fakir vatandaşlarımızın konutlarını verilecek olan bir takım desteklerle onarmak, yaşanabilir hale getirmektir. Kısacası projenin adından da anlaşılacağı gibi, güzel bir ev haline getirmek için böyle bir proje hazırlandı. Karadigin köyümüzdeki Kasım beyin evinde misafiriz kendisi de mutlu olsa gerek. Evine baktığımızda yaşanabilir bir hale geldiğini görmekteyiz. Bu anlamda yapılan çalışma çok değerlidir. Proje kapsamında 25 yoksul ailenin evinin restore edilmesi, güzel bir ev, güzel bir yaşam alanı oluşturulması düşünülmekteydi. Bu rakam 32 ye çıktı. 7 konut daha arttırılmış oldu. Bu anlamda yararlı bir faaliyet olduğunu değerlendiriyorum. açıklamasında bulundu.

Vali Selman Yenigün ve beraberindeki heyet, evde yapılan çalışmaları inceledikten sonra ev sahibine hediye verdi ve Mollaköy beldesi Yeşilyurt Mahallesi'nde Cafer ve Beser Atıcı çiftinin evini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.