Kaçak 2 ton et yakalandı

30 Kasım 2012 Cuma 10:39
Kaçak 2 ton et yakalandı






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Köylülerin hayvanlarını çalıp lokantalara pazarlayan kaçak et çetesi çökertildi. Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin düzenlediği operasyonda 2 ton kaçak et ele geçirildi.

Jandarmanın bir süredir teknik takibe aldığı 4 kişilik şebekenin, çaldıkları büyük ve küçükbaş hayvanları Kahramanmaraş ve çevre illerdeki lokantalara sattıkları belirlendi. Kesimhane olarak kullanılan eve yapılan baskında 2 ton et, kesilmek için bekletilen 56 kaçak küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Yapılan bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, ilk olarak şebekenin bir üyesini yakalayıp göz altına aldı. Zanlının sorgusunun ardından operasyonu başlatan jandarma ekipleri, zanlıların kaldığı Üngüt Mahallesi 20 nolu eve baskın düzenledi. Baskında H.İ.B., M.S., M.K. ve H.K. göz altına alındı.

Grup halinde çalışan şebekenin, çaldıkları bir araçla köylerde bulunan hayvanları kaçırıp, mezbahaneye çevirdikleri evlerinde keserek parçaladıkları belirtildi. Ayrıca, baskında hırsızların, etlerin sağlıklı olduğunu göstermek için mühür yaptırdıkları ve reklam için broşür bastırdıkları bildirildi.

Operasyonun ardından ele geçirilen etler, belediye aracına yüklenerek Kahramanmaraş Belediyesi soğuk hava deposuna teslim edildi. Ele geçirilen canlı küçükbaş hayvanlar ise kanun gereği mezbahanede kesildikten sonra sahibi bulununcaya kadar soğuk hava deposunda bekletilecek.






CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.