Kadınların futbol ile imtihanı

07 Kasım 2012 Çarşamba 12:07
Kadınların futbol ile imtihanı






Tunceli'de futbol takımı kuran kadınlar halı sahada maç yaptı. Futbolun sadece erkeklerin oynadığı bir oyun olmadığını göstermek amacıyla bayan futbol takımı kuran kadınlar ilk maçlarını halı sahada gerçekleştirdi.

Kendilerine Çena Çip (sıkı kızlar) ve Çena Pet (güçlü kızlar) adını veren ve 7'şer kadından oluşan iki takımın, halı sahada yaptıkları maç seyirciler tarafından yoğun ilgi gördü ve taraftarların tezahüratlarıyla coşkulu bir müsabaka oynandı. Kıran kırana geçen maçta bayan futbol takımlarının sergilediği performans seyirciler tarafından ise bol alkış aldı.

Uzun zamandır futbol maçı yapmayı düşündüklerini ancak halı sahada yer bulmakta zorlandıklarını ifade eden Güneş Aslan, Güzel bir olay, mutluyuz. Sadece eğlence için yapılan bir futbol karşılaşması. Bu saatten sonra halı sahalarda erkek egemenliğini sona erdiriyoruz. dedi.

Tunceli'de bayanların ilkkez böyle bir müsabaka gerçekleştirdiğini belirten Birsen Beltan, Dersim'de ilk kez böyle bir müsabaka yapıyoruz. Dersim'deki esnaflarla birlikte yaptık bu müsabakayı, futbol erkeklere has bir şeymiş gibi gösterildi. Biz kadınlarda bunun sadece erkeklere ait olmadığını kadınlarında var olduğunu anlatmak için sahalara indik. Bu etkinliklerimiz bundan sonrada devam edecek. dedi.

Dersimspor sahada koştururken kendilerinin de tribünlerde ter döktüğünü anlatan Nevin Hedef ise İşte bu sevdayla, bu aşkla sahalara indik. Dersimspor'un yaşadığı şeyleri biz de burada yaşıyoruz. Dersim'de bundan sonra futbol bayanlardan sorulacak. Bir sürü taraftarımız var. Herkesi bu etkinliğe davet ediyoruz. diye konuştu.

Aysel Mencik Sezgin ise hem eğlenip hem de spor yaptıklarını, maçların devamını getirmek istediklerini söyledi. Kadınların Tunceli'de böyle bir etkinlik düzenlemesini çok sevindirici bulduğunu söyleyen İl Defterdarı Ömer Faruk Önel, kadınların sahaya inmesinin futbol açısından çok olumlu olduğunu ifade etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.