Kalkınma Bakanı: TÜİK´in erişilmemesi gereken bazı dosyalarına erişilmiş

06 Aralık 2012 Perşembe 12:07
Kalkınma Bakanı: TÜİK´in erişilmemesi gereken bazı dosyalarına erişilmiş






ANKARA (CİHAN)- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, enflasyon istatistiklerinin 17 dakika önce yayınlanmasının altında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)´nun anasayfasında erişilmemesi gereken bazı dosyalara erişilmesinin olduğunu söyledi.

Bakın Yılmaz, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen `Ankara Kalkınma Ajansı 2012 Mali Destek Programları´ konferansı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Enflasyon istatistiklerinin 17 dakika önce yayınlanması ile ilgili soru üzerine Yılmaz, TÜİK´in bahsettiği gibi bir şifreleme sistemi var. Ancak görülen o ki güvenlik şifrelemesinde bir problem var. TÜİK´in anasayfasında erişilmemesi gereken bazı dosyalara erişilmiş. Buna yönelik TÜBİTAK ile birlikte bir inceleme başlatıldı. İnceleme sonucunda kamuoyuna durumla ilgili bilgilendirme yapılacak. dedi.

Öte yandan Ankara Kalkınma Ajansının 2012 Mali Destek Programları'nın tanıtıldığı programın açılış konuşması yapan Bakan Yılmaz, Ankara´nın sadece memur şehri olarak görülmesinin yanlış olacağından bahsetti. Geçen yıl Ankara´nın 6,6 milyar dolar ihracat yaptığını vurgulayan Yılmaz, Ankara´nın aynı zamanda ihracat yapan ve istihdam sağlayan bir şehir olduğunu ifade etti.

Büyükşehir Belediye yasasını Cumhurbaşkanının onayladığını söyleyen Kalkınma Bakanı, Cumhurbaşkanı belediye yasasını onayladı. Bunun çok hayırlı olacağına inanıyorum. Büyük şehirler artık sadece merkezin gelişmesini sağlayan değil, tüm ilin gelişmesinden sorumlu kurumlar olacak. Benim tavsiyem belediye başkanları seçimi beklemesinler şimdiden bu yasanın altyapısını sağlasınlar. diye konuştu.

Türkiye´deki kalkınmanın 3 alanda ön plana çıktığını vurgulayan Yılmaz, Şu anda 10. Kalkınma planını yapıyoruz. Türkiye´nin kalkınması için özellikle eğitim, adalet ve teknoloji alanında fırlaması lazım. Bu üç alanda yetkin olursak Türkiye´deki kalkınma çok büyük olur. ifadelerini kullandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.