Karabağ'ın işgalini protesto için Ankara'dan Erivan'a yürüyor

06 Aralık 2012 Perşembe 18:28
Karabağ'ın işgalini protesto için Ankara'dan Erivan'a yürüyor






ERZİNCAN (CİHAN)- Ermenistan´ın Azerbaycan´dan aldığı toprakları geri vermesi için 16 Kasım 2012 tarihinde Ankara´dan yola çıkan 59 yaşındaki Kalender Bayramlı, 2 bin 100 kilometrelik yürüyüşünün 700 kilometresini tamamladı. Bayramlı, yürüyüşünün 20´nci gününde Erzincan´a ulaştı.

Ağır kış şartlarına rağmen sırtındaki çantası ile birlikte günde ortalama 30 kilometre yol yürüyen Kalender Bayramlı, Ermenistan´ın 26 Şubat 1992 tarihinde Azeri toprağı Karabağ´ı işgal ettiğini ve Hocalı kasabasında katliam yaptığının altını çizerek, daha önce yaz aylarında Azerbaycan´a yürüdüğünü, bu yılda Ermenistan´ın başkenti Erivan´da bulunan sözde soykırım anıtının önüne kadar giderek burada basın açıklaması yapmayı planladığını söyledi.

Azerbaycan´a yaptığı işgalle ilgili protesto yürüyüşünde, Ermenistan´ın işgal ettiği toprakları iade etmesi koşulu ile sonlandıracağını söylediğini ancak, işgalin devam etmesi nedeniyle 16 Kasım tarihinde yine Ankara´dan yola çıkarak bu defa Ermenistan´a yürüdüğünü söyledi.

Ankara'dan başladığı yürüyüşünü tamamlamak için 3 şehrin kaldığını ve ardından Erivan´a giderek, burada basın açıklaması yapacağını ifade eden Kalender Bayramlı yaptığı açıklamada şunları söyledi; Bu yıl 'Ermeniler topraklarımızı kayıtsız şartsız geri verirse yürüyüşümü sonlandıracağım' demiştim, ama bir gelişme olmadı. Bu yüzden Ermenistan´ın başkenti Erivan´a yürüyorum. Ermenistan´ın başkenti Erivan´a giderek sözde soykırım anıtının önünde açıklama yapacağım. Bunların vahşi, silahsız insanları, çoluk, çocuğu öldürdüğünü anlatacağım. 210 devletin 180 tanesi onursuz. Ya bunların kulakları duymuyor. Ya da gözleri kör. 1992 yılında olan bu olayı bu devletler görmüyor mu.

Kalender Bayramlı, 2 gün Erzincan´da dinlendikten sonra güzergahına devam edeceğini söyledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.