KOSGEB ve TESK'ten genç girişimcilere sertifika

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:20
KOSGEB ve TESK'ten genç girişimcilere sertifika






ANKARA (CİHAN)- Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) arasında imzalanan protokol bünyesinde genç girişimcilere eğitim verildi. Eğitimleri tamamlanan genç girişimciler TESK´in binasında düzenlenen törenle girişimcilik sertifikalarını aldı.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, girişimcilere toplamda 100 bin lira destek vereceklerini belirterek, Herhangi bir alanda iş kurmaya karar vermiş girişimcilere, önce fizibilite raporu, müşteri anketleri, pazar araştırması gibi konularda geniş araştırma ve analizler yaparak bize bir plan sunmalarını istiyoruz. Bu planın kabul olması dahilinde girişimcilerimize 100 bin lira destek veriyoruz. Bu 100 bin liranın 30 bin lirası geri ödemesiz. Geri kalan 70 bin lirası ise sıfır faiz ile 4 yıl geri ödemeli olarak düzenlendi. diye konuştu.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken de 70 saatlik girişimcilik kurslarına kadınların erkeklerden daha çok ilgi gösterdiğini belirterek, Türkiye´de 110 bin girişimci adayının yüzde 40'ını kadınlar oluşturuyor. Ankara´da bu oran yüzde 80´i buluyor. Bu durum bizi daha çok mutlu ediyor. Girişimci bayanlara yüzde 10 oranında daha fazla destek sağlıyoruz. dedi.

Ankara´da girişimcilik eğitimlerine katılanların yüzde 80'i kadınlar, yüzde 20'sini de erkekler oluşturdu. Katılımcıların yüzde 56'sı evli, yüzde 44'ü bekar iken, yüzde 33'ü lise ve dengi okul, yüzde 30'u lisans, yüzde 13'ü de yüksek lisans eğitimi almış durumda. Kadın girişimcilerin yüzde 12'si ilköğretim, yüzde 30'u lise ve yüzde 58'i üniversite mezunu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.