Lavrov' dan sıcak açıklamalar geldi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye ziyaretini iptalinin ardından bugün açıklama yaptı. Lavrov “Rus uçağının düşürülmesi planlanmış bir provokasyona benziyor” dedi.

25 Kasım 2015 Çarşamba 14:18
Lavrov' dan sıcak açıklamalar geldi






Lavrov Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’yla telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini de belirterek “Türkiye Dışişleri Bakanı bana Türk hava kontrolörlerinin vurdukları uçağın milliyetini bilmediklerini söyledi” dedi.

SAVAŞ AÇMAYACAĞIZ

Lavrov “Bu olay savaş sebebi değildir” diyerek ekledi: “Rus uçağının düşürüldüğü bölgede yalnızca militanlar yok, burada teröristlerin tesisleri de var. Türkiye Dışişleri Bakanı “Türkiye, Suriye’deki militanların tesislerinin bulunduğu toprakları mı korumaya çalışıyor?” diye sorduğumda bana cevap veremedi. Türkiye Dışişleri Bakanı’nın dikkatini, Rus Su-24 uçağının Suriye’de IŞİD’in petrol yataklarını vurduktan sonra düşürüldüğüne dikkat çektim. Türkiye’ye karşı savaş çıkaracak değiliz ama ilişkileri ciddi olarak gözden geçireceğiz” dedi.
Son Güncelleme: 25.11.2015 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.