Liseli Elif'in katıl zanlısını mahkeme serbest bıraktı

İstanbul Sancaktepe'de parkta köpeğini gezdirdikten sonra evine dönerken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden liseli Elif Dağyel'in katil zanlısı serbest bırakıldı.

02 Aralık 2015 Çarşamba 01:14
Liseli Elif'in katıl zanlısını mahkeme serbest bıraktı






Liseli Elif'in katıl zanlısını mahkeme serbest bıraktı

İstanbul Sancaktepe'de parkta köpeğini gezdirdikten sonra evine dönerken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden liseli Elif Dağyel'in katil zanlısı serbest bırakıldı. 16 yaşındaki lise öğrencisi Elif Dağyeli'yi aracıyla çarparak ölümüne sebep olduktan 3 gün sonra teslim olup mahkemece serbest bırakılan Fatih Y.'nin tutuklanmamasına itiraz edildi.

İstanbul Sancaktepe'de geçen hafta meydana gelen olayda, köpeğini gezdiren lise son sınıf öğrencisi Elif Dağyeli köpeğini dolaştırmak için dışarı çıkmış, saat 23.00 sıralarında karşıdan karşıya geçmek için bir yaya geçidine geldiği sırada ise kırmızı ışıkta durmayan bir araç genç kıza çarpmıştı.

Çarpmanın şiddetiyle Elif Dağyeli'nin olay yerinde hayatını kaybetmesine neden olan sürücü, olaydan 3 gün sonra teslim olmuştu. Geçtiğimiz Cumartesi günü Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen Fatih Y., nöbetçi savcılıktaki sorgusunun ardından "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, ancak adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

BU EYLEM TUTUKLANMAYI GEREKTİRİR

Dağyeli Ailesi'nin avukatı Gürdal Aydoğdu, şüpheli Fatih Y.'nin serbest kalmasına itiraz etti. Söz konusu suçun "Bilinçli taksirle" işlendiğini belirten avukat Aydoğdu, "Bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçunun tutuklanmayı gerektirir bir suç olduğunu söyledi.

Şüphelinin olaydan 3 gün sonra teslim olmasının da delilleri karartma ihtimalini doğuracağını kaydeden ailenin avukatı, Fatih Y.'nin serbest kalması kararına itiraz etti.
Son Güncelleme: 02.12.2015 01:16
Anahtar Kelimeler:
Liseli ElifElif Dağyeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.