Maçka şehidi Astsubay Ferhat Gedik dualarla uğurlandı

Maçka'da şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik için Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda bu sabah tören düzenlendi

12 Ağustos 2017 Cumartesi 13:13
Maçka şehidi Astsubay Ferhat Gedik dualarla uğurlandı






Maçka şehidi Astsubay Ferhat Gedik dualarla uğurlandı

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında dün terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik için Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda bu sabah tören düzenlendi


Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in naaşı, düzenlenen törenle memleketi Hatay'a uğurlandı.

İlçede dün bölücü terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri arasındaki sıcak temasta yaralanan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde şehit olan Gedik'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Trabzon İl Jandarma Komutanlığına getirildi.


Burada düzenlenen törene, şehidin eşi Cemile, kızı Kayra ve oğlu Alp Koray Gedik ile yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar, CHP Milletvekili Haluk Pekşen, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, şehit Gedik'in özgeçmişi okundu.



İl Jandarma Komutanı Şen, törende yaptığı konuşmada, bu büyük milletin şehit olmayı her zaman onur ve gurur kaynağı olarak gördüğünü vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk milletimizin yüz binlerce evladı, bu kutsal topraklar uğruna şehit olmuştur. Aziz şehidim, aziz vatanımızın savunulması konusunda yüzlerce yıldan beri sürüp gelen mücadelede, bu kutsal vatan uğruna kanının son damlasına kadar topraklarımızı koruyacağını ve şanlı bayrağımızı ilelebet göklerde dalgalandıracağını, atalarına laik bir evlat olarak tüm dünyaya gösterdin. Bu büyük millet ve ailen seninle ne kadar övünse azdır. Yüreklerimize yaktığın bu ateş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığına, bağımsızlığına, birlik ve beraberliğine yönelecek her türlü tehlikede vereceğimiz mücadelede sarsılmaz inancımıza, tükenmez gücümüze ebedi kaynak teşkil edecek ve bu ateş yüreklerimizde daima yanacaktır, ruhun şad olsun."

Törende güçlükle ayakta durduğu gözlenen aile, yakınları ve askeri personel tarafından teselli edildi.

Şehidin naaşı, okunan duaların ardından meslektaşları tarafından bir süre omuzlarda taşınarak, Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracına konuldu.

Trabzon Havalimanı'na götürülen şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in cenazesi, uçakla Hatay'a götürülecek.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gümüşhane Valiliği çelenk gönderdi.

Evli ve 2 çocuk babası olan şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş Gedik'in (38) Gümüşhane'den geçici görevle Trabzon'a geldiği ve bugünün de doğum günü olduğu öğrenildi.


 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.