Malatya Valisi Şahin: Alevisiyle, Sünnisiyle hep biraradayız

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:27
Malatya Valisi Şahin: Alevisiyle, Sünnisiyle hep biraradayız






MALATYA (CİHAN)- Malatya Valisi Vasip Şahin, Alevisi ve Sünnisiyle hep bir arada olduğumuza dikkati çekerek, Bu birlikteliğin en güzel temsili, aşure tatlısıdır. Aramızda mezhep farklılıkları olsa da Allah, Kur'an ve Peygamberimiz(sav) bir. dedi.

Vali Vasip Şahin, Battalgazi ilçesindeki Zeynel Abidin Türbesi'nde Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure programına katıldı. Cem Vakfı ile Zeynel Abidin Türbesi Vakfı'nın, ortaklaşa düzenlediği aşure etkinliğinde konuşan Şahin, Muharrem ayındaki ibadetlerin kabulünü dilediklerini belirtti. Türkiye´de farklı mezheplere mensup vatandaşların huzurlu bir şekilde bir arada yaşadığının altını çizen Şahin, şöyle devam etti: Kerbela'da şehit olan başta Hazreti Hüseyin Efendimiz olmak üzere 72 Ehl-i Beyt mensubuna da rahmetler diliyorum. İnşallah hepimizi cennette kendisine komşu yapsın. Burada güzel bir birliktelik yaşıyoruz. Alevisi ve Sünnisiyle hep bir aradayız. Bu aşurenin kendi anlamında en güzel temsilidir. Aramızda mezhep farklılıkları olsa da Allah, Kur'an ve Peygamberimiz birdir. Ehl-i Beyt sevgisinde biriz, hepimiz biriz. Birbirimizi iyi tanıyalım, kulaktan dolma bilgilerle değil, bu işi bilenlerden, bu işin ilmini yapanlardan öğrenelim.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Peygamberimizin torunları Hz.Hüseyin ve Hz.Hasan´ın 72 arkadaşı ile birlikte şehit edilişinin yıl dönümündeyiz. Yas da tutacağız ancak bundan ders çıkaracağız dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, farklı değerlere sahip insanların Malatya´da bir arada huzur içinde yaşadıklarını, farklılıkların zenginlik olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da , Burası hoşgörü ve sevgi kapısıdır. Burada kavga olmaz, tarih boyunca kardeşliğin sesi yükselir. Burada ayrım gayrım olmaz. Barış ve kardeşliğin aşı yapılıyor. Yüzyıllardan beri barış ve kardeşliğin sazı çalıyorlar. şeklinde konuştu.

Programın ardından Vali Şahin, Battalgazi Kaymakam Vekili Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ile birlikte Karakaya Baraj Gölü kenarındaki Atabey iskelesinde yapımı devam eden gezi teknesine geçerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Uzunoğlu ve yüklenici firma yetkililerinden tekne ve çalışmalar hakkında bilgi alan Şahin'e, teknedeki çalışmaların, iç dizayn ve dekorasyonunun bitirilmesiyle tamamlanacağı aktarıldı.
Şahin, daha sonra Aslantepe Höyüğü'ne gezerek, höyük ve yapılan kazılar hakkında bilgi aldı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.