Minibüsçülerden Büyükşehir Belediyesi'ne dava

06 Aralık 2012 Perşembe 14:32
Minibüsçülerden Büyükşehir Belediyesi'ne dava






SAMSUN (CİHAN)- Samsun Fakülte Minibüsçüler Derneği İkinci Başkanı İsa Güven, Büyükşehir Belediyesi'nin UKOME kararı ile minibüs hatlarına yasakladığı üniversite-gar arasında yeni otobüs hattı çalıştırdığını, söz konusu uygulamanın iptali için dava açtıklarını söyledi.

Samsun Fakülte Minibüsçüler Derneği İkinci Başkanı İsa Güven yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma ve Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) geçtiğimiz dönemde aldığı karar doğrultusunda çalıştıkları üniversite ve gar arasındaki güzergaha kısıtlama getirildiğini hatırlattı. Bu uygulamanın iptali için açtıkları davanın devam ettiğini söyleyen Güven, Büyükşehir Belediyesi bir süre önce üniversite ve gar arasında çalışacak yeni otobüs hatlarını devreye aldı. Otobüs hatlarının işletmesini de yüzde 99 oranında Büyükşehir Belediyesi'nin hissesi olduğu SAMULAŞ'a devretti. Büyükşehir Belediyesi üniversite-gar arasında çalışan hatlara trafik sıkışıklığına neden oldukları gerekçesi ile kısıtlama getirmişti. Aynı belediye 30'un üzerinde otobüsü, minibüsçülere yasakladığı güzergah üzerinde çalıştırmaya başladı. Belediyenin bu uygulamasının iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne bir hafta önce dava açtık. Bizler, Türk yargısına güveniyor ve vereceği karara saygı duyuyoruz. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.