Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı değişti

29 Kasım 2012 Perşembe 17:44
Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı değişti






 Sivas'ın giriş kapısı olarak nitelenen Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'nda Sivas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Plan ve Projeler Müdürlüğü tarafından koordineli sürdürülen çalışmalar devam ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Çongar, bugüne kadar yürütülen en büyük kentsel tasarım projelerinden biri olan Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'ndaki çalışmalarda bulvarın çehresinin tamamen değiştiğini yeni ışıklandırma sisteminin de devreye girmesinin bölgeye ayrı bir hava kattığını dile getirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Çongar, Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyir etmesinin Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarındaki çalışmalara devam etme imkanı tanıdığını bahar aylarıyla birlikte şehrin giriş kapısının yeşillikler içine bürünmüş olacağını söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'nda bugüne kadar 2 bin 500 metrekare orta refüj otomatik sulama sistemi ve yeşillendirme, 3 bin metrekare demiryolu kenarı otomatik sulama ve yeşillendirme, 3 bin 600 metrekare konutlar önü otomatik sulama ve yeşillendirme çalışmaları tamamlandığını kaydeden Çongar, bölgeye 115 adet çınar yapraklı dut ağacı ve 110 adette kırmızı çınar yapraklı akçaağaç dikimi gerçekleştirildiğini anlattı.

FEN İŞLERİ VE PLAN PROJE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YOĞUN ÇALIŞMA

Çongar sözlerine şöyle devam etti: Sivas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından bazalt kaldırım ve sıcak asfalt çalışmaları sonrası yol aksına uygun hale getirildi ve enine boyuna eğimler düzeltildi. Çalışmalarda bugüne kadar 3 ve 5 metre genişliğinde 4 km uzunluğunda bazalt kaldırım, 3 metre genişliğinde 2 kilometre uzunluğunda orta refüj ve 9 metre uzunluğunda gidiş geliş olmak üzere 4 km sıcak asfalt yapımı gerçekleştirildi. Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından ise kaldırım ve orta refüje 243 adet yol aydınlatma direkleri tesis edildi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.