Muş´ta kız çocukları spora kazandırılıyor

04 Aralık 2012 Salı 10:33
Muş´ta kız çocukları spora kazandırılıyor






MUŞ (CİHAN)- Muş Valiliği´nin `Sporda Alt Yapı Geliştirme´ projesi sayesinde kız çocukları basketbol, voleybol, futbol ve atletizm dallarında spora kazandırılıyor. Sosyal, kültürel ve sportif aktiviteleri en iyi şekilde desteklendiğini belirten Vali Ali Çınar, her türlü imkanları sağladıklarını söyledi.

Muş Valiliği´nin geliştirdiği projeler kız çocuklarını spora yönlendiriyor. Muş Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen `Sporda Alt Yapı Geliştirme Projesi´ kapsamında voleybol, basketbol, futbol ve atletizm branşlarında kız çocuklarına eğitimlerin verildiği belirtildi.

Özellikle 3. Lig Bayan Voleybol veBayan Futbol Ligi'nde Muş´un mücadele ettiğini belirten Vali Ali Çınar, kız çocuklarına gerekli tüm imkanları sağladıklarını söyledi. Kız çocuklarının spora yönlendirilmesi ile ilgili gerekli hassasiyetleri gösterdiklerini açıklayan Vali Çınar, sık sık sporcu ve yeni spora kazandırılmış çocukları ziyaret ettiklerini kaydetti.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN HER TÜRLÜ GAYRETİ SARF EDİYORUZ

Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında gençlerin sosyal, kültürel ve sportif aktiviteleri desteklendiklerini ifade eden Vali Çınar, şunları söyledi:

İlimizdeki gençlerimizin, çocuklarımızın tümünün eğitim ortamından en iyi faydalanması için çalışıyoruz. Tabii eğitim ortamları sadece okullarda olmaz. Özellikle gençlerimizin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmesini temin etmek üzere sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerinin de desteklenmesini istiyoruz.

Bu çerçevede yaptığımız projeler gerek kamu kurumlarını gerekse SODES projelerini yaptığı çalışmalarla ilimizde çocuklarımızın sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerinin bir üst aşaması olan artık daha resmi müsabakalarda yer almasını temin edecek kulüpleşmeye yöneldik. Bu çerçevede gerek erkeklerimizin gerekse kızlarımızın kendilerini daha bir üst aşamaya hazırlayacak sportif aktivitelerde yani amatör ve profesyonel liglerde yer almasını temin edecek çalışmalar içerisine girdik.

Bu çerçevede hepinizin bildiği üzere ilimizde 3. Lig'de oynayan bir voleybol kız takımımız var 1´nci ve 2. ligde oynayan futbol kız takımımız var.

GENÇLERİMİZİN SPORTİF KATILIMLARINI DESTEKLİYORUZ

Devletin gençler için her türlü desteği sunduğunu belirten Vali Çınar, Kalkınma Bakanlığı´nın finans ettiği ve valilik tarafından koordine edilen SODES ve benzeri gibi projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti. Vali Çınar, sözlerini şöyle tamamladı:

Yaptığımız desteklerle çocuklarımızın boş zamanlarını değerlendirilmesinin daha ötesinde kendilerini en iyi şekilde üst sportif gruplara hazırlamalıdırlar. Özellikle çocuklarımızın sportif aktivitelerin içerisinde yer almasını sağlamak. Bunu da devletimizin göndermiş olduğu gerek kamu ödenekleri ile gerekse Kalkınma Bakanlığı'mızın finansa ettiği valiliğimiz tarafından koordine edilen SODES projeleri çerçevesinde gençlerimizin sportif etkinliklere katılımını destekleyecek birçok proje uyguluyoruz.

Bunlardan bir tanesi Sporda Alt Yapı Projesi sonra kızlarımızın voleybol eğitimi projesi yeni kızlarımızın futbol eğitim projesi işte bu projeler sizin de gördüğünüz gibi artık proje aşamasından amatör liglerde bizim ilimizi şehrimizi temsil etmeye kadar varmıştır.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.