NATO: Patriotlar kesinlikle uçuşa yasak bölge için kullanılmayacak

04 Aralık 2012 Salı 20:31
NATO: Patriotlar kesinlikle uçuşa yasak bölge için kullanılmayacak






BRÜKSEL (CİHAN)- Kuzey Atlantik Konseyi dışişleri bakanları, Türkiye'nin hava savunma gücünün takviye edilmesi konusunda anlaştı.

Konsey toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, NATO'nun güneydoğu sınırındaki ve Türkiye topraklarına yönelik tekrarlanan ihlallerin büyük endişeye sebep olduğu belirtilerek, 26 Haziran ve 3 Ekim tarihlerinde de açık bir şekilde belirttiğimiz üzere, NATO Türkiye ile güçlü dayanışma içindedir. NATO üyesi dışişleri bakanları, Türkiye'ye yönelik tehditleri savunma karşısında kararlılıklarını deklare etmişlerdir. denildi.

Açıklamada, Türkiye'nin talebi doğrultusunda NATO'nun, Türkiye'nin hava savunma sisteminin güçlendirilmesine karar verdiğini belirterek, Bu kararla Türkiye topraklarının güvenliğinin sağlanması ve bölgedeki tansiyonun düşürülmesi amaçlanıyor. diye kaydedildi. Bu kararın NATO'nun entegre savunma sistemindeki amaçlar doğrultusunda ve mevcut NATO savunma planına uygun olarak alındığı belirtildi.

Almanya, Hollanda ve ABD'nin Patriot füze bataryası sağlayacak olmasından dolayı memnuniyetini ortaya koyan bakanlar Füzelerin komutası Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı'nda olacak. Füzeler sadece savunma amaçlı olarak konuşlandırılacak. Kesinlikle 'uçuşa yasak bölge' veya saldırı amacıyla kullanılmayacak. vurgusunu yaptı

Atlantik Konseyi, NATO'nun başlıca görevinin üye ülkelerin güvenliklerini sağlamak olduğuna dikkat çekerek, Bugün bir kez daha, ittifakın güvenliğine ve dayanışmasına ilişkin güçlü bağlılığımızı ortaya koyuyor; topraklarımıza ve nüfusumuza yönelik tehditleri bertaraf edeceğimize karşın kararlı bir duruş sergiliyoruz. ifadelerini kullandı.

Suriyeli mültecilere kucak açan Türk halkına ve yetkililere teşekkür eden konsey, Suriye'deki şiddetin bir an önce sona ermesini ve uluslararası kamuoyunun bu konuda barışçıl bir çözüm bulmasını umut ettiğini vurguladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.