Nusaybin'de neler oldu; Çatışmalarda 21 terörist öldürüldü

5 gün boyunca devam eden sokağa çıkma yasağı sırasında güvenlik güçleri ile çatışya giren örgüt üyelerinden 21'i çatışmalarda öldürülürken 3 terörist yaralı olarak ele geçirildi

07 Ekim 2015 Çarşamba 01:54
Nusaybin'de neler oldu; Çatışmalarda 21 terörist öldürüldü






Nusaybin'de neler oldu; Çatışmalarda 21 terörist öldürüldü

Terör örgütünün sözde öz yönetim ilan etmek için büyük önem verdiği yerleşim birimlerinin başında gelen Nusaybin'de hayat normale dönüyor. 5 gün boyunca devam eden sokağa çıkma yasağı sırasında güvenlik güçleri ile çatışya giren örgüt üyelerinden 21'i çatışmalarda öldürülürken 3 terörist yaralı olarak ele geçirildi. Mardin valiliği operasyonlar hakkında bilgi verirken ilçe içerisine kazılan hendeklerin kapatıldığını en az 3 ton civarında patlayıcı maddenin bulunduğunu duyurdu.
 Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı süresince gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütü PKK mensubu 21 teröristin etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiğini bildirdi.
Son dakika Nusaybin, Nusaybin haber, Nusaybin'de son durum, PKK
Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada "Yapılan faaliyetler sonucunda 21 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. 3 terör örgütü mensubu yakalanmıştır" denildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Nusaybin ilçesinde 1 Ekim'de uygulanmaya başlanan ve bugün 06.00'da sona eren sokağa çıkma yasağında, kamu düzeninin sağlanması, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, ilçedeki hendek ve barikatların kaldırılması ile aranan şahısların yakalanması için operasyon yapıldığı belirtildi.

İKİ VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

"Bu süre içinde yapılan faaliyetler sonucunda 21 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. 3 bölücü terör örgütü mensubu yakalanmıştır" ifadesine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"114  hendek ve barikat kaldırılmıştır. Operasyonlarda 2 bin 800 kilogram patlayıcı ele geçirilmiş ve imha edilmiştir. 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 6 vatandaşımız da yaralanmıştır. Operasyonlarda bir polis memurumuz hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Yaralı polis memurumuzun tedavisi devam etmektedir. Sokağa çıkma yasağına uymayan 31 şahsa Kabahatler Kanunu uyarınca idari para cezası uygulanmıştır."
Son Güncelleme: 07.10.2015 02:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.