Özbekistan´da gözler yarınki Senato toplantısında

04 Aralık 2012 Salı 14:54
Özbekistan´da gözler yarınki Senato toplantısında






TAŞKENT (CİHAN)- Özbekistan´da gözler yarın yapılacak parlamentonun üst kanadı Senato'nun genel kurul toplantısına çevrildi.

Senatonun yarınki 10. genel kurul toplantısında, anayasanın kabul edilişinin 20. yıldönümü münasebetiyle genel af kararı alınabileceği belirtildi. Beklenen yeni af kararının kimleri kapsayacağı konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Üç ayda bir toplanan Özbekistan Senatosu´nun daha önce aldığı af karalarından: Kadınlar, suç işlediğinde 18 yaşını doldurmamış olanlar ve bu karar yürürlüğe girdiğinde 60 yaşını dolduran erkek mahkûmlarla, dikkatsizlik sonucu suç işleyenler, toplum için sosyal tehlikesi büyük olmayan veya ağır suç işlemeyen mahkumlar yararlanmıştı.

Afla birlikte bazı mahkûmların ceza sürelerinde azalmaya gidilmesi bekleniyor.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.