Özürlü babasına bakan hemşireye verilen olumsuz cevap yargıdan döndü

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:20
Özürlü babasına bakan hemşireye verilen olumsuz cevap yargıdan döndü






ANKARA (CİHAN)- Babasının yüzde 76 oranında özürlü ve bakıma muhtaç olduğu ve bakımından dolayı gece nöbetlerinden ve fazla mesailerden muaf tutulmasını isteyen hemşirenin talebine olumsuz cevap veren idarenin uygulaması yargıdan döndü. 2010/2 Başbakanlık Genelgesi´nde de yer alan 'kamu çalışanlarının söz konusu durumlarına ilişkin uygulama yapılmasının' öngörülmesine rağmen, ilgili genelge ve düzenlemelere uymayan idarenin uygulamasına karşı yargı, 'hukuka uygunluk bulunmadığı' cevabını verdi.

Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde hemşire olarak görev yapan Dursun Alaçam'ın, babasının yüzde 76 oranında özürlü ve bakıma muhtaç olduğunu ve bakımından dolayı gece nöbetlerinden ve fazla mesailerden muaf tutulması talebiyle, kurumuna yaptığı başvurusu reddedildi.

Konuyla ilgili Sağlık-Sen tarafından, babasının kendisine bakacak durumda bulunmadığı, anayasal hükümlerle güvence altına alınan haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle, Ankara 15. İş İdare Mahkemesi´nde dava açıldı. Davada sendikayı haklı bulan Ankara 15. İş İdare Mahkemesi, sözkonusu genelge hükümlerinin davalı idare için emredici nitelikte olduğunu, keyfi uygulamaya zemin oluşturmadığını ve genelge doğrultusunda karar alınması gerektiği belirtilerek, Tesis edilen işlemde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna varılmıştır. denildi.

Dava sonucuyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, çalışanların yasal haklarının, keyfi uygulamalara kurban edilmesinin önüne geçildiğini belirterek, Sendikamız tarafından, bir yanlışlığın düzeltilmesi ve bir hakkın teslim edilmesi için üyemiz adına açtığımız dava, bu tür kazanılmış hakların yok sayılarak, haksız ve keyfi uygulamaların karşısında adaletin yerini bulmasına güzel bir örnek olmuştur. Çalışanlarımızın haklarının görmezden gelindiği, bu ve benzer uygulamaların düzeltilmesi için hukuki süreçleri yaşamak istemiyoruz. Çalışanlarımız, haklarını hukuki süreçlerle değil, yönetmelik ve düzenlemelere uygun şekilde alınacak karar ve yapılacak uygulamalarla almalıdır. dedi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.