Putin'in oyununu bozan gerçek: 1 milyon Rus gelecek

Rusya Türkiye krizi çeyrek milyon aileyi zor durumda bıraktı. Kiminin teyzesi, kiminin halası, babaannesi Türkiye'de. 2016 yılında en az 1 milyon Rus Türkiye'ye gelecek

26 Aralık 2015 Cumartesi 11:20
Putin'in oyununu bozan gerçek: 1 milyon Rus gelecek






Putin'in oyununu bozan gerçek: 1 milyon Rus gelecek

Türkiye ile Rusya arasındaki kriz, ülkemizde yatırım yapan, ev, yazlık alan yüzbinlerce Rus vatandaşını da etkiledi. Henüz Rus vatandaşları Türkiye'den aldığı mülkleri satışa çıkarmadığı gibi, Antalya'da yazlık bakan çok sayıda Rus kökenli bulunuyor. Antalyalı emlakçılar Ruslar'a yönelik satışların azaldığını ancak aracıların Rus müşterileri için ev ve villa baktığını söylüyor. Bu arada en az 1 milyon Rus vatandaşının 2016 yılında tercihini 'Zorunlu' olarak Türkiye'den yana kullanacağı ifade ediliyor.

250 BİN TÜRK - RUS AİLE VAR

Türk ve Rus vatandaşlarının evliliğinden oluşan çeyrek milyonluk bir nüfusun varlığını politikacıların gözardı etmesi, iki ülke arasında mekik dokuyan gönüllüleri de zor durumda bırakmış. Rusya Eğitim Kültür ve İşbirliği Derneği Başkanı Rimma Rizayeva "Rusya ile Türkiye arasında dostluk olmalı, sohbet, muhabbet olmalı. Gerginliğin hiçbir ülkeye faydası yok. Türkiye’den ev alan Ruslar da var. Onlar henüz evlerini satmadı. Onlar da tatil için Türkiye’ye gelecektir" dese de, her iki ülke vatandaşları arasında olumsuz sürecin herkesi etkilediğinin farkında.

KİMİNİN HALASI, KİMİNİN TEYZESİ BURADA

Rimma Rizayeva, Türk ve Rus evliliğinden oluşan 250 bin aile bulunduğunu söyledi. Bunların anneannesi, babaannesi, halası ve teyzesi bulunduğunu belirten Rizayeva, "En kötü ihtimalle 1 milyon Rus vatandaşı, yaz aylarında yine Türkiye'de olacak" dedi. Kendisinin hem Türk hem de Rus vatandaşı olduğunu ifade eden Rizayeva, "Biz bu yaşanan gerginliklerin bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Bu gerginliği fırsat bilen İsrail ve Yunanistan, Rus turistlerin kendi ülkelerine gelmesi için davet ve kampanyalar yapıyor. Rusya ile Türkiye arasında dostluk olmalı, sohbet, muhabbet olmalı. Gerginliğin hiçbir ülkeye faydası yok. Türkiye'den ev alan Ruslar da var. Onlar henüz evlerini satmadı. Onlar da tatil için Türkiye'ye gelecektir" diye konuştu.

ŞİŞLİ'DE YILBAŞI PARTİSİ

Rus-Türk Çocuk Yılbaşı Partisi'ni bu yıl ilk kez konsolosluk binası dışında Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi'nde yapacaklarını dile getiren Rimma Rizayeva, partinin yarın saat 10.00'da düzenleneceğini kaydetti.
Son Güncelleme: 26.12.2015 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.