RTEÜ ile OGM, Maviyemiş Protokolü imzaladı

05 Aralık 2012 Çarşamba 12:36
RTEÜ ile OGM, Maviyemiş Protokolü imzaladı






RİZE (CİHAN)- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Orman Genel Müdürlüğü arasında Maviyemiş ve Meyvelerin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ile Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu tarafından imzalanan protokol ile Rize, Trabzon, Artvin, Gümüşhane, Giresun illeri başta olmak üzere bölgedeki orman köylülerine ek gelir oluşturmak, elde edilen ürünlerden fonksiyonlu faydalanma yöntemleri ortaya koymak, ülkeye daha fazla katma değer sağlamak amaçlanıyor.

Prof. Dr. Arif Yılmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye´nin tıbbi ve aromatik bitkiler yönünden oldukça zengin bir faunaya sahip olduğunu ancak bitki konusunda çok sayıda çalışma yapıldığı halde patentleşmeye gidilemediğinden yeterince kazanç sağlanamadığına dikkat çekti.

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ise Genel Müdürlük bünyesindeki AR-GE ve Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesinin, bitkilerin etken maddelerinin tespitine yönelik çalışmalar yaptıklarını, ayrıca bu amaçla Afyon´da tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili merkez oluşturmaya başladıklarını söyledi. Kurtulmuşlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Tören sonunda, Genel Müdür Mustafa Kurtulmuşlu tarafından, Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Maviyemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Akbulut'a plaket takdim edildi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.