Rusya'da helikopter düştü, en az 1 ölü

19 Temmuz 2011 Salı 16:00
Rusya'da helikopter düştü, en az 1 ölü






Rusya'nın Ural bölgesi Yekaterinburg kentinin batısında kontrolden çıkan Mi-8 tip helikopter düştü. Helikopterde bulunan dört yolcudan an az birinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Rusya Olağanüstü Hal Bakanlığı yetkilileri diğer yolcuların yaşamları ile ilgili bilgileri henüz teyit edemediklerini, ancak en az bir kişinin öldüğünü doğruladı. Helikopterin düşme gerekçesi olarak da ani hava değişimi nedeni ile görüş mesafesinin kısalması gösterildi.Son günlerde uçak ve gemi kazaları ile gündeme gelen Rusya'da helikopterler de sıklıkla düşüyor. Sadece son bir hafta içinde üç adet Mi-8 helikopter kaza yaptı. 

Batı Sibirya'nın Krasnoyarsk bölgesinde Pazar günü motoru arızalanan bir Mi-8 tip helikopter, 4 yolcu ve 2 ton kargosu ile yere çakılmıştı. Helikopterde bulunan yolcuların hayatta kalmaları teselli kaynağı oldu. 12 Temmuz'da Komi Cumhuriyeti'nde düşen helikopterde de yine can kaybı yaşanmadı.

Rusya'nın Kazan kentinde 1965'te üretimine başlanan Mi-8 tip helikopterlerden 2010 sonuna kadar 10 bin adet üretildi. Bunların 2 bin tanesi de 40'dan fazla ülkeye ihraç edildi.Bu arada gece geç saatlerde de Bulgaristan'dan gelen bir Airbus A-320 tip yolcu uçağı Yekaterinburg havalimanına acil iniş yaptı. 

119 yolcunun bulunduğu uçakta kimsenin yaralanmadığı kaydedildi. 

 CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.