SDÜ'lü öğrenciler hatıra ormanı oluşturdu

05 Aralık 2012 Çarşamba 12:35
SDÜ'lü öğrenciler hatıra ormanı oluşturdu






ISPARTA (CİHAN)- Isparta'nın Uluborlu ilçesinde Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Arkeoloji Bölümü öğrencileri hazırladıkları `Pisidialı Gençler Tarihin Kapısını Aralıyor´ adlı proje kapsamında hatıra ormanı oluşturdu.

Etkinlikte Uluborlu Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sakarya'nın da katılımıyla 150 adet çam ağacı Uluborlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi bahçesinde toprakla buluştu.

Üniversite öğrencilerinin projesi kapsamında farklı organizasyonlar da gerçekleştirildi. Uluborlu'daki ortaöğretim öğrencilerine yaşadıkları çevreyi daha iyi tanıyabilmeleri, kültür miraslarına daha iyi sahip çıkabilmeleri için arkeoloji eğitimi verildi. Ebru, seramik ve çini yapan gençler, Yalvaç Pisidia Antiocheia Antik Kenti'nin kara kalem resim sergisini gezdi.

Sagalassos ve Pisidia Antiocheia Antik kentlerine de gezi düzenlediklerini belirten `Pisidialı Gençler Tarihin Kapısını Aralıyor´ Projesi Temsilcisi Esra Tütüncü, Bu geziler sayesinde önceden var olan kentlerin nasıl ve neye dayanarak kurulduğunu öğrendik. Bir kent kurulurken nelere dikkat etmek gerektiğini, kent tarihlerini kentlerde bulunan mimari yapılar hakkında bilgi edindik. diye konuştu.

Esra Tütüncü, antik kentlerin yanı sıra Yalvaç, Isparta ve Burdur müzelerine de gezi düzenlediklerini belirtti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.