28 Şubat Davası İçin İfade Verdiler

ADANA'da başörtülü 3 kadın öğretmen adayı, Ankara'da görülen '28 Şubat Davası'na katılmak için müşteki sıfatıyla ifade verdi. Çukurova Üniversitesi'nde Türk Dili Edebiyatı ve Fizik Öğretmenliği bölümlerinde eğitim görürken...

22 Ekim 2014 Çarşamba 12:50
28 Şubat Davası İçin İfade Verdiler






ADANA'da başörtülü 3 kadın öğretmen adayı, Ankara'da görülen '28 Şubat Davası'na katılmak için müşteki sıfatıyla ifade verdi.
Çukurova Üniversitesi'nde Türk Dili Edebiyatı ve Fizik Öğretmenliği bölümlerinde eğitim görürken 28 Şubat süreci sonrası başörtü yasağı nedeniyle 1995 tarihinde girdikleri üniversiteden 2012 ve 2013 yılında mezun olduklarını söyleyen Sevim Yalnız, Melek İnci ve Nurdan Cevher, yaklaşık 8 ay önce Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat Davası'na müdahil olmak için Adana Adliyesi'ne dilekçe verdi. Dilekçeleri kabul edilen 3 kadın, müşteki sıfatıyla ifade vermek için bugün Adana Adliyesi'ne geldi.
28 Şubat Kadın Platformu üyelerinin de destek verdiği öğretmen adaylarından Sevim Yalnız, 28 Şubat'ın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, "Bugün, işte bu insan onurunu ayaklar altına alan, adalete ve özgürlüğü düşman, silahlı cuntanın faillerinin yargılandığı dava devam ederken burada bizler hakim karşısında faillerinden şikayetçi olacağız. 28 Şubat'ın en acı bilançolarından birisi de şüphesiz üniversitelerde yaşanan başörtüsü yasağıydı. Bizim gibi yüzlerce kardeşimiz mezuniyetlerine aylar kala emekleri ve yasak arasında tercih yapmak zorunda bırakıldı. Onlar cemaatlerinin maslahatı gereği, namazım, orucum, ibadetim gibi imanımdan bir parçadır başörtüsü diyerek uğruna bedeller ödediler. Bizler bu davanın sonucunda darbe süresince yapılan zulüm baskı ve dayatmaları yapanların gereken cezaları alacaklarını umuyoruz" diye konuştu.
Daha sonra 3 kadın Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.