Atatürk Havalimanı'nda 3 Adet Tarihi Kılıç Ele Geçirildi

Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL () ATATÜRK Havalimanı’nda Suriye uyruklu bir kişide, tarihi eser olduğu için yurt dışına çıkışı yasak 3 kılıç ele geçirildi. Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü polisleri tarafından...

07 Kasım 2014 Cuma 15:38
Atatürk Havalimanı'nda 3 Adet Tarihi Kılıç  Ele Geçirildi






Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL () ATATÜRK Havalimanı’nda Suriye uyruklu bir kişide, tarihi eser olduğu için yurt dışına çıkışı yasak 3 kılıç ele geçirildi.

Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü polisleri tarafından 5 Kasım 2014 günü Dış Hatlar terminali gidiş katında yurt dışına gitmek için gelen Suriye uyruklu 43 yaşındaki M.G adlı erkek yolcunun bagajlarında yapılan aramada 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu kapsamında yurtdışına çıkarılması yasak olan tarihi eserlerden olduğu değerlendirilen 3 kılıç bulundu.  Bunun üzerine gözaltına alınan M.G., sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bu arada İç Hatlar metro katında M.T., isimli erkek şahsın cep telefonun çalınması olayı ile ilgili olarak aranan Suriye uyruklu A.A. (37) isimli erkek yakalandı. A.A.,  dün sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

(FOTOĞRAF)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.