Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast ekibi kuran general yakalandı

18 Temmuz 2016 Pazartesi 19:16
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast ekibi kuran general yakalandı






Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast ekibi kuran general yakalandı



Türkiye'yi 36 yıl aradan sonra darbe girişimi ile tanıştıran Müritler Cuntasının en kanlı saldırısını düzenleyen ekibin komutanı ümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş yakalandı. Cuma gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele yapılan saldırıyı yöneten Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde yakalandı.


O ASKERLER ARANIYOR

Muğla'nın Marmaris İlçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrıldığı otele saldırı düzenledikten sonra ormanlık ve dağlık alana kaçan darbeci askerlerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Aramalara jandarma komando, özel hareket polisi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler katılıyor. Son olarak, ilçeye bugün İzmir Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı bir kobra tipi zırhlı araç ile yaklaşık 250 komando sevk edildi. Ekiplerin arama çalışmaları bugün Asparan Mevkii, Yeşil Belde ve Hisarönü taraflarında yoğunlaştı.

ERDOĞAN'A KANLI SUİKAST ÇİĞLİ'DE PLANLANMIŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele yapılan saldırıya ilişkin önemli ayrıntı da ortaya çıktı. Saldırı planı günler öncesinden Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda hazırlandığı tespit edildi. Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki 125'inci SAR Filo'ya bağlı MAK (Muharebe Arama Kurtarma) timleri, üç helikopterle 278 kilometre uzaklıktaki Marmaris'e gitmek üzere havalandı. Özel Kuvvetlere bağlı bir timin de yine saldırıda görev aldığı saptandı. Helikopterlerin Marmaris'e ulaşmasıyla başlayan baskını da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Hava Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in, bizzat yönettiği ortaya çıktı. Başarısızlıkla biten baskın sonrasında Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in de emrindeki darbeci askerlerle halen firarda olduğu öğrenildi.

3 HAKİM TUTUKLANDI

Bu arada Muğla'da bugün 1 kaymakam ve çeşitli rütbelerdeki 29 emniyet personeli ile İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 2 subay, 1 astsubay ve 1 uzman çavuş açığa alınarak kimlik ve silahlarına el konuldu. Ayrıca, gözaltına alınan 3 hakim sevk edildikleri adliyede tutuklandı, halen gözaltında bulunan 3 hakim de işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecek.

 
Son Güncelleme: 18.07.2016 19:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.