Göçük altındaki işçinin cesedine 17 saat sonra ulaşıldı (3)

ŞİRKET SAHİBİ VE ŞANTİYE ŞEFİ GÖZALTINDA Edirne’nin İpsala İlçesi’ne bağlı Yapıldak Köyü yakınındaki Hamzadere Barajı sulama kanalı inşaatında Veli Gök’ün ölümüne, 3 işçinin yaralanmasına neden olan göçükle...

23 Mayıs 2015 Cumartesi 17:20
Göçük altındaki işçinin cesedine 17 saat sonra ulaşıldı (3)






ŞİRKET SAHİBİ VE ŞANTİYE ŞEFİ GÖZALTINDA
Edirne’nin İpsala İlçesi’ne bağlı Yapıldak Köyü yakınındaki Hamzadere Barajı sulama kanalı inşaatında Veli Gök’ün ölümüne, 3 işçinin yaralanmasına neden olan göçükle ilgili İsmail Çelik İnşaat Şirketi'nin şantiye şefi ile alt taşeron şirketi Or-Ned’in sahibi savcılık talimatıyla jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. İpsala Jandarma Komutanlığı’nda ifadeleri alınan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı sürdüren Jandarma Komutanlığı ekipleri göçüğün yaşandığı sırada kanal inşaatında çalışan birçok işçinin de ifadesini aldı.
ŞİRKET, TAŞERONUN TAŞERONU
Olayın ardından yapılan ilk incelemede Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ihale edilen sulama barajını Kolin inşaatın yüklenici firma olarak kazandığı, daha sonra ise alt taşeron olarak İsmail Çelik inşaata verdiği, onunda su kanalı beton döküm işini Or-Ned isimli firmaya taşeron olarak verdiği ortaya çıkmıştı. Göçükte toprak altında kalan işçilerin Or-Ned adına çalıştıkları belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.