Oklu kirpiyi öldürenler önce tutuklandı sonrası...

Nesli tükenmekte olan endemik türler arasında yer alan oklu kirpiyi öldüren 3 zanlı önce hapis cezasına çarptırıldı, ardından da 19 bin 165 lira para cezası kesildi.

06 Mart 2019 Çarşamba 12:47
Oklu kirpiyi öldürenler önce tutuklandı sonrası...






Oklu kirpiyi öldürenler önce tutuklandı sonrası...

Şanlıurfa'da nesli tükenme tehlikesi altında olan oklu kirpinin öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 3 kişiye, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce de yaptırım uygulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için koruma altında bulunan oklu kirpinin öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 3 kişiye 19 bin 165 lira idari para cezası verildi.


Kirpinin öldürülmesi görüntülerinin sosyal medyada yer alması üzerine DKMP ekipleri harekete geçerek, konuyu jandarma ve emniyete bildirmiş, Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında 3 kişi, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun "yasaklara uymama" başlıklı 21. maddesinin, "Avlanmak suretiyle, bir canlı türünün yok olması tehlikesine ya da ekolojik dengenin bozulması tehlikesine neden olunması halinde failler hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur" fıkrasına muhalefetten tutuklanmıştı.


 

Anahtar Kelimeler:
Oklu Kirpi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.