Oto Yedek Parça Kaçakçılığına Operasyon

Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekiplerince düzenlenen operasyonda, kullanılmamış diye beyan edilip yasadışı yollardan yurda sokulan yaklaşık 50 bin TL değerindeki 675 parça...

07 Kasım 2014 Cuma 16:42
Oto Yedek Parça Kaçakçılığına Operasyon






Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekiplerince düzenlenen operasyonda, kullanılmamış diye beyan edilip yasadışı yollardan yurda sokulan yaklaşık 50 bin TL değerindeki 675 parça kullanılmış oto yedek parçası ele geçirdi. Operasyon kapsamında 4 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.
Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü koordinesinde İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekipleri, bir firmanın yurt dışından getirdiği kullanılmış oto yedek parçalarını gümrüğe kullanılmamış olarak beyan ettiği yönünde ihbar aldı.
Çalışma başlatan KİM ekipleri, söz konusu firmanın işlemleri başka bir firma üzerinden yaptığını, ayrıca firmanın faaliyet gösterdiği 2 farklı adreste bu yedek parçaları depoladığı ve piyasaya sattığı bilgisine ulaştı. Adreslerin tespit edilmesinin ardından düzenlenen operasyonda, toplam 654 otomotiv yedek parçası ele geçirildi. Bilirkişi incelemesinde bu parçaların kullanılmış olduğu tespit edildi. Ele geçirilen malzemelerin piyasa değerinin yaklaşık 50 bin TL olduğu belirtilirken, operasyonda kapsamında M.Ç., Y.Y., G.S. ve E.K. hakkında yasal işlem başlatıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.