Samsun'da doktorun öldürülmesi Gaziantep'te protesto edildi

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te sağlık çalışanları, Op. Dr. Kamil Furtun’un Samsun’da görevi başında uğradığı silahlı saldırıa öldürülmesini protesto etti. Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Poliklinikleri...

30 Mayıs 2015 Cumartesi 15:31
Samsun'da doktorun öldürülmesi Gaziantep'te protesto edildi






Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te sağlık çalışanları, Op. Dr. Kamil Furtun’un Samsun’da görevi başında uğradığı silahlı saldırıa öldürülmesini protesto etti.
Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Poliklinikleri önünde öğle saatlerinde bir araya gelen sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde çalışan Op. Dr. Kamil Furtun’un silahlı saldırı sonucunda öldürülmesini protesto etti. Ellerinde pankart ve dövizlerle sağlık çalışanlarına şiddete tepki gösteren gruba siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Gaziantep- Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Ağca, Sağlık Bakanlığı’nın sağlıkta şiddeti önlemeye katkısı olabilecek tedbirleri almadığını öne sürdü. Sağlıkta kaos ortamı olduğunu kaydeden Dr. Ağca, şöyle konuştu:
"Memlekette her yerde şiddet var, sağlık bunun dışında olamaz, deniyor. Bu söz bir açıdan doğru, fakat sağlıkta şiddet oluna işler iyice farklılaşıyor. Çünkü şiddetin meydana geldiği hastane, aile sağlığı merkezi o gün çalışamaz hale geliyor. Sağlık çalışanları yaşanan bu şiddet nedeniyle günlerce verimsiz, çalışamaz duruma geliyor. Bizler sağlık emekçileri olarak bulunduğumuz her yerde daha iyi sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Ülkeyi yönetenler de vatandaşın sağlığına önem veriyoruz diyorlarsa, ilkin sağlık emekçilerine kötü söz söylemeyi bırakmalıdırlar. Mücadelemiz şiddeti doğuran ve besleyen bu sisteme karşıdır. Halkımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek için; halkımızı verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olmaya, hükümeti; şiddeti doğuran, emekçileri ve halkı mağdur eden bu sistemi ortadan kaldırmaya, işkolundaki sağlık, emek ve meslek örgütleri olarak birlikte çözüm üretmeye davet ediyoruz."
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.