Yalova ve Osmaniye'de Paralel Yapı operasyonu; 25 tutuklama

Yalova ve Osmaniye'de Paralel Yapılanmaya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 25 kişi tutuklandı.

26 Mayıs 2016 Perşembe 13:40
Yalova ve Osmaniye'de Paralel Yapı operasyonu; 25 tutuklama






Yalova ve Osmaniye'de Paralel Yapı operasyonu; 25 tutuklama


Yalova ve Osmaniye'de Paralel Yapılanmaya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 25 kişi tutuklandı.

Yalova Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü- Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Yalova’da gözaltına alınan 27 kişiden 9’u tutuklandı.

Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nca, FETÖ/PDY'ye finansal kaynak sağladıkları gerekcesiyle yürütülen soruşturma kapsamında, Yalova'nın yanı sıra, İstanbul, Bursa, Kocaeli- Gebze, Kayseri ve Sakarya'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyon kapsamında 27 kişi gözaltına alınırken 4 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı. Sorgulamaları tamamlanan zanlılar dün, 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan adliyeye çıkartıldı. Zanlılardan 7'si savcılık soruşturmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, A.P.Ö., C.Ş., İ.D., K.D, A.İ.D, M.S., İ.D, M.D ve H.T ise nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. 11 kişi ise adli kortrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkeme bu zanlılardan 6'sı için yurt dışına çıkış yasağı getirdi.
Bu arada haklarında yakalama kararı çıkartılan 4 kişiden, işadamı B.Ö. İstanbul'da havaalanında yakalalanarak gözaltına alandı.

OSMANİYE'DEKİ 'PARALEL YAPI' OPERASYONUNDA 16 KİŞİ TUTUKLANDI

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 41 kişiden 16'sı tutuklandı. Gözaltındaki 21 kişinin sorgusu ise devam ediyor.
Kentteki FETÖ/PDY yapılanması yönelik başlattığı soruşturma kapsamında salı günü kent merkezinde yapılan operasyonda 20 kişi, çarşamba günü ise Osmaniye, Adana, Elazığ, Kahramanmaraş, Siirt, Şanlıurfa ve Batman'da yapılan operasyonlarda ise 21 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerden 20'si, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 16'sı 'terör örgütüne üye olma ve terör örgütü yöneticiliği' suçlarından tutuklanırken, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden 21 kişinin emniyetteki sorgusunun devam ettiği, soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı olan 18 kişinin ise arandığı bildirildi.
Ayrını soruşturma kapsamında nisan ayında yapılan 2 ayrı operasyonda ise 35 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 9'u tutuklanmıştı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.