Zekiye'nin katil zanlıları 3 yıl sonra yakalandı

Fındık bahçesinde parçalanmış olarak cesedi bulunan Zekiye Keskin'in katil zanlıları, genç kızın rujunda bulunan bir erkeğe ait DNA ile yakalandı.

09 Şubat 2019 Cumartesi 10:51
Zekiye'nin katil zanlıları 3 yıl sonra yakalandı






Zekiye'nin katil zanlıları 3 yıl sonra yakalandı


Henüz 16 yaşındayken esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan ve cesedi fındık bahçesinde bulunan Zekiye Keskin'in faili meçhul dosyası yeniden açıldı. Samsun'da yaklaşık 3 yıl önce fındık bahçesinde yabani hayvanlar tarafından parçalanmış olarak cesedi bulunan 16 yaşındaki Zekiye Keskin'in faili meçhul dosyasını polis çözdü.

Keskin'in öldürülmesiyle ilgili dosyayı 4 ay önce jandarmadan teslim alan Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, 5 şüpheli tespit etti. Cinayetin çözülmesinde öldürülen kızın çantasında bulunan rujda bulunan bir erkeğe ait DNA örneği büyük rol oynadı...


Samsun'da öldürülüp fındık bahçesinde yabani hayvanlar tarafından parçalanmış olarak yaklaşık 3 yıl önce cesedi bulunan 16 yaşındaki kızın öldürülmesiyle ilgili polisin yaptığı araştırmada 1'i kadın 4 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

2016 MAYIS'TA KAYBOLDU

Olay, Samsun'un Çarşamba ilçesinin Acıklı Mahallesi'ndeki jandarma sorumluluk bölgesinde yaklaşık 3 yıl önce meydana geldi. 

16 yaşındaki Zekiye Keskin, 8 Mayıs 2016 tarihinde kayıplara karıştı ve annesi Gülizar Keskin 3 gün sonra kızının kayıp olduğuna dair jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu.

POLİS 5 ŞÜPHELİ TESPİT ETTİ

Cinayet Bürosunda kurulan özel ekip yaptıkları araştırma, teknik ve fiziki takip sonucu Zekiye Keskin'in ölümüyle ilgili Y.D.'yi (36) Samsun'un Çarşamba ilçesinde, F.D.'yi (34) Ayvacık ilçesinde ve E.A. (30) adlı kadını ise Ordu'nun Altınordu ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. Olayla bağlantıları olan Y.E.I.'nin (24) hırsızlık suçundan Samsun Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunduğu ve Ü.K. isimli şahsın da başka bir suçtan Erzincan cezaevinde hükümlü olduğu ortaya çıktı.


ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosundaki sorgulanmaları tamamlanan Y.D., F.D. ve E.A. adlı kadın 'cinayet ve suç delillerini gizlemek' suçlarından Çarşamba Adliyesine sevk edildi. Olayla bağlantısı olup hırsızlık suçundan gözaltında bulunan Y.E.I.'nın ise hem hırsızlık hem de cinayet olayıyla ilgili yarın Çarşamba Adliyesine sevk edileceği öğrenildi.

ANNE ACISINA DAYANAMADI

Anne Gülizar Keskin de kızının kayıp olmasının ardından bir ay sonra da hayatını kaybetti. Zekiye Keskin'in cesedi ise yabani hayvanlarca parçalanmış şekilde olaydan yaklaşık 3 ay sonra 6 Ağustos 2016 tarihinde bahçe sahibi tarafından bulundu.

DOSYA JANDARMADAN POLİSE GEÇTİ

Kesin ölüm nedeni tespit edilemeyen Zekiye Keskin'in ölümü faili meçhul kaldı. Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı faili meçhul cinayet dosyasını jandarmadan alarak Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekiplerine teslim etti.

YENİDEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Cinayet Bürosu ekipleri, 2018 Ekim ayında dosyayı teslim alarak olayla ilgili soruşturma başlattı. Çok sayıda kişinin kan örnekleri alındı. Öldürülen kızın çantasında bulunan rujunda ise bir erkeğe ait DNA örneği tespit edildi.

Son Güncelleme: 09.02.2019 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.